22_03_29_erdmost_nincskep

Vasárnap indul az ételosztás

22_03_29_erdmost_nincskep

Vasárnap indul az ételosztás

Idén már nehezen tudják finanszírozni a vasárnaponkénti ebédfőzést.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ha advent, akkor ételosztás – évtizedes hagyomány már Érden, hogy a helyi egyházközségek a téli vasárnapokon meleg ebéddel lepik meg a nehéz szociális és anyagi helyzetben lévőket.

Vannak, akiket immár tizenharmadik éve segítenek minden télen meleg ebéddel.

A Covid előtt a Szociális Gondozó Központ Emma utcai udvarán felállított sátorban lehetett megenni az ételt, de a vírusveszély óta dobozolva szállítják házhoz az ebédet.

November 27-én az Érdi Adventista Gyülekezet önkéntesei főznek: bolognai ragu lesz kenyérrel, illetve mellé kis csomagban finomságok ( sütemény, krémsajt, kifli) – mondta el az ÉrdFM 101.3-nak Paróczai Zoltánné Mariann, az ételosztás koordinátora, az Emberi Hang Alapítvány kurátora.

Paróczai Zoltánné az ételosztás idei megbeszélésén (mellette dr. Vassné Baki Ilona). Fotó: Ádám Katalin

Az ebédet minden alkalommal a főzést vállaló egyházközség önkéntesei szállítják házhoz. Érdet tizenegy részre osztották, Mariann és dr. Vassné Baki Ilona lelkész együtt egy kört minden héten bevállal, egyet pedig a polgárőrség.

December 4-én az Érd-parkvárosi Református Gyülekezet, 11-én az Érdligeti Református Egyházközség, 18-án az Érdliget Plébánia vállalta az főzést és a házhoz szállítást. A két ünnep között az OM Misszió gondoskodik a rászorulókról.

„Valaki mindig segít – cukorral, liszttel. Most is kaptunk egy nagyobb felajánlást egy képviselőtől” – tette hozzá Mariann.

etelosztas2
Archív fotó

310-320 adaggal készülnek az első adventi vasárnapon. Előre összeállított címlista alapján dolgoznak, ami általában bővül a tél folyamán, hiszen rendszeresen érkeznek jelzések az egyházaktól, a családsegítőtől, hol van olyan nélkülöző ember, akinek jól jön a vasárnapi meleg ebéd.

etelosztas_211127
Archív fotó

 

Egy-egy ételosztás alsó hangon is háromszázezer forintból jön ki.

„Ezt az Emberi Hang Alapítvány fizette korábban, de az idei szezont nem tudjuk végig vinni. A kenyérárak az egekbe szöktek, és bár kapunk kedvezményt, az áremelkedést így is nagyon megérezzük: az a kenyér, ami tavaly 200 forint volt, az idén 600.”

Az Emberi Hang Alapítvány köszönettel fogadja a felajánlásokat, a 10403136-31305332-0000000 számlaszámon, „rászorultak részére” megjelöléssel.

A teljes interjút itt hallgathatja meg:

 

Kiemelt fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email