kamarazenekar_vivaldi

Elvarázsolta a közönséget az Érdi Kamarazenekar – videó

kamarazenekar_vivaldi

Elvarázsolta a közönséget az Érdi Kamarazenekar – videó

Vivaldi és Piazzolla művei teltházas koncerten csendültek fel a Kálvin téri református templomban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hosszú felkészülés előzte meg a szombati koncertet, ugyanis az Érdi Kamarazenekar már szeptember óta azon dolgozott, hogy felejthetetlen zenei élményt nyújtson a közönségnek. Az őszi hangversenyen Antonio Vivaldi és Astor Piazzolla művei csendültek fel. Vivalditól a mindenki által jól ismert Négy Évszak igazi csemegének ígérkezett, mind a négy versenymű nagy sikert aratott.

 

Rédai Erzsébet zenekari vezető elmondta, hogy Piazzollát Vivaldi világhírű műve ihlette meg, így született a  Négy Évszak Buenos Airesben, amelyből az Ősz és Tél hangzott el a koncerten.

A hat hegedűverseny mindegyikének három tételét Berán Gábor szólista játszotta, így szűkíteni kellett a koncertet, ezért Piazzolla művéből kevesebbett hallhatott a közönség, de így is igazi komolyzenei élmény volt a koncert

– tette hozzá a kamarazenekar vezetője.

Időnként vendégművészekkel szokott kiegészülni a kamarazenekar, azonban erre most nem nagyon volt szükség, hiszen az elhangzott tételek mind-mind vonószenekari művek voltak, így ezen az estén többségében az Érdi Kamarazenekar muzsikusai játszottak. Erre az alkalomra mindössze egy nagybőgőssel és egy csellistával egészült ki a zenekar – árulta el Rédai Erzsébet.

Profi zenészek ülnek a zenekarban, továbbá új tagok is érkeztek az elmúlt időszakban, akik jelentősen hozzájárultak a fejlődéshez. Szerencsére fiatalok is érkeztek és ez a jövőt tekintve mindenképpen biztató

– tette hozzá.

 

A Kálvin téri református templom teljesen megtelt, rengetegen érdeklődtek a hangverseny iránt. Aki viszont most elmulasztotta a koncertet, annak még lesz lehetősége komolyzenei műveket élőben hallgatni, hiszen az Érdi Kamarazenekar legközelebb december 11-én 16 órától adventi koncertet ad a Gellért utcai Kármelhegyi Boldogasszony templomban. Ezen a hangversenyen közreműködik a Törökbálinti Vegyeskar is és Antonio Vivaldi: Gloria című művét adják majd elő.

 

 

fotó: Gárdos Attila

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email