andrasek_brusszel

Andrasek Mónika tudja, a politika nem idős férfiak játszótere

andrasek_brusszel

Andrasek Mónika tudja, a politika nem idős férfiak játszótere

A fiatal érdi politikusnő az Érd FM reggeli műsorában mesélt brüsszeli tapasztalatairól.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Young Elected Politicians Programme (YEPs) egy, a fiatal Európai Uniós politikusoknak szóló kezdeményezés. A program létrehozója a Régiók Európai Bizottsága, ami az Európai Unió helyi és regionális képviselőinek a közgyűlése. Vagyis egy olyan szerveződés, amiben az önkormányzatok, régiók, megyék, kerületek közvetlenül képviseltethetik magukat az EU intézményi keretében.

A YEPs egyik közelmúltbeli rendezvényére kapott meghívást az érdi önkormányzat képviselője, Andrasek Mónika is, aki a Brüsszelben eltöltött néhány nap során workshopokon, előadásokon vett részt, de be lehetett menni különféle ülésekre, sőt ezek egyikén még fel is lehetett szólalni.

Ez utóbbi lehetőséggel az érdi politikus is élt, aki természetesen Érdről beszélt a rendelkezésére álló egy percben. A nem túl sok idő alatt a közvetlen forrásokhoz való hozzáférés fontosságát hangsúlyozta, mert mint fogalmazott, Magyarországon nagyon igazságtalan a forráselosztás, ezért a város számára is nagyon fontos lenne, hogy közvetlenül férhessen hozzá az uniós pénzekhez.

Egyébként a YEPs programjainak a mindenkori fő szándéka a kapcsolatépítés és a tapasztalatcsere, hiszen most is több, mint 100 ifjú politikus érkezett az Unió országaiból, tette hozzá Andrasek. Aki maga is számos más országbeli politikussal beszélgethetett és állíthatta párhuzamba az ottani ügyeket a saját maga által tapasztalt helyzetekkel.

Mint azt a képviselő az Érd FM: Bundáskenyér című reggeli műsorában elmondta, a konkrét témákon túl a program főként abban próbált meg segíteni, hogy kellő motivációt adjon a közélet ifjú résztvevőinek, hogy vigyék végig a problémákat, tartsanak ki az ötletek mellett.

Andrasek kiemelte, a tanulmányút során többször is elhangzott, hogy noha az általános kép az, hogy a politika csak az idősebb férfiakról szól, ezt ne higgye el senki. Hiszen, lehetnek például fiatal nők is, akik tele vannak elszántsággal és úgy érzik, hogy meg lehet változtatni a világot, végig lehet vinni jó dolgokat.

A teljes interjút itt tudja meghallgatni.

Fotó: Andrasek Mónika

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email