Végh Richárd kék szerelésben

Hetedik helyen búcsúzott a vb-től az érdi birkózó

Végh Richárd kék szerelésben

Hetedik helyen búcsúzott a vb-től az érdi birkózó

Érdet is képviselte Ricsi a spanyolországi Pontevedrában tartott U23-as világbajnokságon.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A magyar nemzeti csapatban ott volt a helyi Spartacus tehetsége, Végh Richárd.  A fiatal sportember a szabadfogásúak 97 kg-os mezőnyében lépett birkózószőnyegre Hispániában. Amikor Ricsi a tizenöt fős kategóriában kezdésként a világbajnoki ezüstérmes moldáv Radu Lefterrel került szembe, az utolsó másodpercekben tudott fordítani és nyerni.

A második körben az ugyancsak remek erőt képviselő iráni címvédő, Amirali Hamid Azarpira várt a magyar fiúra, de őt nem sikerült legyőznie. Mivel riválisa később továbbjutott (a korosztályos vb-t is ő nyerte), Végh másnap folytathatta a birkózást a vigaszágon, de ukrán sporttársa, Vasyl Sova kifogott rajta, így a hetedik helyen búcsúzott a további küzdelemtől.

„Igazából úgy utaztam ki a versenyre, hogy nagyon jó lenne megnyerni. Persze ez hatalmas álom, de nem elérhetetlen. Reálisan nézve egy bronzéremmel vagy egy ötödik helyezéssel is elégedett lettem volna. Mindenképpen szerettem volna éremért meccselni.

Azonban a sorsolás nagyon nem volt kedvező, a címvédő mellett a tavalyi vb második helyezettjét is megkaptam ellenfélnek. A moldáv sráccal kezdtem, akivel több edzésen is találkoztam már és tisztában voltam a képességeivel. Meg azzal is, hogy óriási csata lesz ellene. Ez így is történt.

Az utolsó 5 másodpercben tudtam megfordítani az állást és nagyon örültem a győzelemnek, mivel egy pillanatra sem adtam fel a harcot. A második találkozón, a legutóbbi bajnok ellen sajnos nem tudtam pontot szerezni, ezért szomorú voltam.

De nem szabad sokáig földön maradni, előre kell nézni és folytatni a munkát. Tudtam, hogy döntőbe fog jutni és így magával visz a vigaszágon, s így is lett. A következő versenynapon viszont ismét egy erős ellenféllel kellett szembenéznem.

Az ukrán srác több éve válogatott, jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkezik és eredményesnek számít. A meccs elején meg is lepett lábramenésekkel, én pedig nem tudtam védekezni ellenük. Nem akarom sérülésre fogni a vereséget, de nem voltam százszázalékos formában, mert mindkét bokám már a vb előtt megsérült.

Az egyik egyéves visszatérő történet, a másik a torna előtt egy héttel keletkezett. Ezért is nagyon nehéz volt a felkészülési időszak. Összességében nem vagyok elégedett, remélem, legközelebb sikerül dobogóra állni” – összegezte a világbajnokság történéseit az Érdi Spartacus birkózója, Végh Richárd.

Fotó: United World Wrestling/archív

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email