car-crash-ge7d5849a8_1920

Így spórolhatnak akár több 10 ezer forintot az autósok

car-crash-ge7d5849a8_1920

Így spórolhatnak akár több 10 ezer forintot az autósok

Jövőre többet fizetünk a kötelező biztosításokért: 10 százalékos emelésre számíthatnak az autósok.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) majdnem 100 ezer szerződésváltásra számít az év végi váltási időszakban. Rossz hír, hogy az FBAMSZ az MTI-nek elküldött tájékoztatásában ezzel párhuzamosan mintegy 10 százalékos átlagdíj-emelkedést jósolt.

Miután a tucatnyi érintett biztosító legkésőbb november 2-ig hirdetheti ki tarifáit, hivatalosan kezdetét veszi az év végi kgfb-kampány. Amint az érintett ügyfelek november 11-ig postai úton, vagy e-mailben megkapják a biztosítójuk ajánlatát,  összevethetik azt a többi társaság által megajánlott díjjal.

A meglévő szerződés felmondására legkésőbb december elsején éjfélig van lehetőség

– hívják fel a figyelmet a közleményben.  

Papp Lajos az FBAMSZ gépjárműszekciójának elnöke rámutatott: a kárkifizetések az idén is jelentősen, csaknem 20 százalékkal nőttek, emiatt a biztosítók nem kerülhetik el a díjemelést. Papp Lajos jelezte: arra számítanak, hogy a díjemelés mértéke a tavalyi díjakhoz képest átlagosan 10 százalék körüli lesz.

Az előző évek tapasztalatai alapján az érintettek körülbelül 10 százaléka él a biztosításváltás lehetőségével, ennek alapján még a jelenlegi kampányban is megközelítheti a 100 ezret a lecserélt szerződések száma – tette hozzá a szakember.

Az új biztosítás kiválasztásának határideje december 31-e, az új kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződés megkötését célszerű a meglévő szerződés felmondásával egyidejűleg intézni

– jegyezte meg az FBAMSZ gépjárműszekciójának elnöke.

Az autósok 2010. január 1-je előtt egységesen január elsejei évfordulóval köthettek kötelező biztosítást. Az azóta megvásárolt gépjárművek szerződéseinél már nem a naptári év kezdőnapja, hanem a megvásárlás napja számít évfordulónak, amikor lehetőség van a biztosítót váltani, 2010 óta tehát évről évre csökken az év végén forduló kgfb-szerződések aránya.

Fotó: pixabay.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email