20221022_110123

Közel az egymilliós álomhatárhoz a Fészek Egyesület

20221022_110123

Közel az egymilliós álomhatárhoz a Fészek Egyesület

Rengeteg adakozókedvű futó látogatott ki Érd főterére, a Fészek Egyesület jótékonysági rendezvényére.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Fészek Gyermekvédő Egyesület szombati jótékonysági rendezvényére rengetegen látogattak ki, főként azért, hogy összekössék a kellemeset a hasznossal, azaz fussanak egy jót és támogassák az egyesület munkáját. A város főterén igazi családi nap várta az érdeklődőket. Bár a futásé volt a főszerep, de a gyerekek és a felnőttek nagy örömére, változatos színpadi programokkal készültek a szervezők.

A jótékonysági futás a pandémia alatt veszített közösségi jellegéből, de a mai alkalom már lehetőséget biztosított arra, hogy mindenki egyszerre legyen jelen és fussanak együtt a jó ügy érdekében. Nyitrai-Hell Szilvia, az egyesület titkára a helyszínen elmondta, hogy ezúttal a befolyt összegből az átmeneti gyermekotthon nehézségeit szeretnék enyhíteni, hiszen minden drágul, ez pedig az otthon működését is jelentős mértékben érinti.

Nem szeretnék, hogy a gyerekek életkörülményei megváltozannak, ezért arra törekszünk, hogy minden területen biztosítani tudjuk az eddig megszokott ellátást

– tette hozzá a szervező.

Azok, akik regisztáltak a futásra, a helyszínen kihelyezett adománygyűjtő ládába dobhatták be az adományaikat, mindenki annyit, amennyit jónak látott. Természetesen azok is jótékonykodhattak, akik a testmozgásból kimaradtak és csak a programok miatt látogattak ki a rendezvényre.

Több táv közül lehetett választani. A jótékonysági futást a legkisebbek a manókörrel kezdték, utánuk indultak azok, akik a 10 km-es és a félmaratoni távot teljesítették, végül pedig az 1 és az 5 km-es távok futói rajtoltak el.

Az Érdi Ifjúsági Önkrományzat is támogatta a jótékonysági rendezvényt, ennek köszönhetően szervezték meg a színpadi programokat. A legkisebbek, miután teljesítették az 500 méteres távot, az Alma Együttes nagysikerű koncertjét hallgathatták meg. Ezt követően pedig Kőhalmi Ferenc bűvész kápráztatta el a közönséget, majd Varga Feri és Balássy Betty koncertje zárta a programokat.

A Fészek Gyermekvédő Egyesület a résztvevőknek a Facebookon köszönte meg a nap során nyújtott támogatást. A helyszínen 667.340 Ft gyűlt össze, amelyhez hozzájön az a 213.000 Ft, amely még a rendezvény előtt, nevezés formájában az egyesület bankszámlájára érkezett. A jótékonysági futással meghirdetett adományozást azonban még nem zárták le, egészen a hónap végéig várják a támogatásokat.

 

 

fotó: Gárdos Attila

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email