idosember_jpg_pixabay_960_720

Ezek az ingyenes programok várnak az érdi nyugdíjasokra

idosember_jpg_pixabay_960_720

Ezek az ingyenes programok várnak az érdi nyugdíjasokra

Ezen a héten sem lesz ideje unatkozni a városunkban élő időseknek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Szepes Gyula Művelődési Központ „Idősen, aktívan Érden” címmel indított ingyenes programsorozatot a 65 év feletti érdi lakosoknak. Minden héten több programot kínálnak a nyugdíjasoknak – ezek ingyenesek, és regisztrálni is csak az előre megjelölt esetekben kell (az alábbi programoknál erre nincs szükség).

Október 19-én, szerdán gyaloglóklubba hívják a mozogni vágyó időseket. A séta a Kakukk-hegyre vezet, találkozó 9.15-kor lesz a Termálfürdő előtt, ahová a séta után vissza is tér a társaság.

A Parkvárosi Közösségi Házban (Gépész utca 14.) senior gerincjógával (csütörtök 10.00) és 3-1-2 meridiántornával (kedd 8.00 és péntek 14.00) várják az érdeklődőket.

A senior gerincjóga célja a test egészségének helyreállítása, annak megőrzése, elsősorban a tartóizmok megerősítésével. Könnyű, ülő vagy álló helyzetben végzett gyakorlatokból, relaxációból és légzőgyakorlatokból áll, amelyet idősek is biztonsággal végezhetnek.

Október 19-én, szerdán 10 órától a senior könyvklubban Fredrik Backman A férfi, akit Ovénak hívnak című kötetéről beszélgetnek majd a régi Parkvárosi Közösségi Házban (Bajcsy-Zsilinszky út 204-206.). A könyvlubot havi rendszerességgel tartják, bármikor lehet csatlakozni. Minden alkalommal egy-egy előre megadott olvasmányt beszélnek meg a résztvevők.

Október 20-án, az osteoporosis világnapján, 14 órai kezdettel dr. Bálint László beszél majd  a csontritkulás okairól, tüneteiről, kezeléséről a régi Parkvárosi Közösségi Házban.

Október 26-án a Demencia Kávézóban Tunyi Tünde, a MESZK Pszichiátriai Tagozatának vezetője bemutatja a szellemi hanyatlás formáit, tüneteit, és a rendelkezésre álló terápiás lehetőségeket, beavat a legújabb kutatási eredményekbe, és olyan tanácsokat ad a memóriazavart megélők számára, melyek segítségével könnyebbek lehetnek a mindennapok. A Demencia Kávézó beszélgetését szintén a régi Parkvárosi Közösségi Házban rendezik meg.

Fotó: Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email