szolidaritas1 (1)

Szolidaritás és engedetlenség a Mórában

szolidaritas1 (1)

Szolidaritás és engedetlenség a Mórában

Az Érdi Móra Ferenc Általános Iskola és EGYMI dolgozói is csatlakoztak a pénteki tanársztrájkhoz.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Délelőtt Érden is több iskola és óvoda, valamint a Szikra Tehetséggondozó Egyesület is csatlakozott a Pedagógusok Szakszervezete által meghirdetett pénteki tanársztrájkhoz, miután az elmúlt hetekben a tankerületek újabb határt átlépve kirúgással fenyegető levelekkel kezdték bombázni a polgári engedetlenségben résztvevő pedagógusokat, sőt: megkezdődtek a kirúgások is.

Az Érdi Móra Ferenc Általános Iskola és EGYMI két közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, amelyeket változtatás nélkül teszünk közzé.

Nyilatkozat

Mi, az Érdi Móra Ferenc Általános Iskola és EGYMI alulírott dolgozói, magánemberként, a következő nyilatkozatot tesszük:
A sztrájk alapjog!
Ettől a jogtól fosztott meg minket a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő szabályozási kérdésekről szóló 2022 évi V. törvény 13. § (15) bekezdése, melynek értelmében a sajátos nevelési igényű, illetve a beilleszkedési és magatartási zavaros gyermekek esetében valamennyi foglalkozást és fejlesztést a sztrájk időtartama alatt is változatlan feltételekkel el kell látni. Ezért 2022. október 14-én polgári engedetlenséggel lépünk fel a közoktatás mai magyarországi állapota ellen, vagyis:
1. Követeljük egy önálló Oktatási Minisztérium felállítását.
2. Követeljük, hogy a döntéshozók egyeztessenek az oktatásban részvevőkkel vagy azok érdekvédelmi szervezeteivel.
3. Követeljük a 2020-as NAT újra értelmezését, átalakítását.
4. Követeljük a diákok és a pedagógusok terheinek csökkentését.
5. Követeljük az iskolák, a felszerelések korszerűsítését.
6. Követeljük, a pedagógus életpályamodell eltörlését.
7. Követeljük a Tankerületek jogköreinek minimalizálását vagy megszűntetését, az iskolaigazgatók döntési jogköreinek visszaállítását.
8. Követeljük az oktatásban résztvevők (pedagógusok, pedagógiai munkát segítő szakemberek) anyagi elismerését, bérük jelentős növelését.
9. Követeljük a SNI, BTMN tanulók helyzetének azonnali megoldását.
10. Követeljük az olyan előkészítő évfolyamok létrehozását az összes általános iskolában, melyekben kizárólag készség és képességfejlesztés történik gyógypedagógusok irányításával.
Hiszünk az érdemi párbeszédben! Kiállunk a megfélemlítettek, a véleményüket vállalni nem merők, a meghurcoltak, az azonnali hatállyal munkából felmentettek mellett.
Alulírottak, 2022. 10. 14-én az első tanítási órán a munkát nem vesszük fel. A polgári engedetlenség a demokrácia része, ez az egy eszközünk maradt. A nap többi részében az összes feladatunkat ellátjuk, napirendnek megfelelően, a tanórákat és a kötött munkaidő neveléssel-oktatással le nem kötött részét is.
Hangsúlyozzuk, az engedetlenséget nem az iskola vezetősége ellen, nem a fenntartó, nem a szülők és főleg nem a diákok érdeke ellen szervezzük, hanem a minőségi közoktatásért!

Aláírók:
1. Detki Dominika
2. Faragó Zsuzsanna
3. Illés István
4. Kalla Virág
5. Nagy Fruzsina
6. Pettermann-né Juhász Marianna
7. Rókás Zsuzsa
8. Sas Bernadett
9. Sudár Andrásné
10. Szabó Eszter
11. Szatmári Ilona Gabriella
12. Szűcs Hajnalka
13. Zala Márton

Érd, 2022. 10. 14.

Szolidaritási nyilatkozat

Mi, az Érdi Móra Ferenc Általános Iskola és EGYMI alulírott dolgozói, magánemberként, minden politikai állásfoglalástól elhatárolódva, a következő nyilatkozatot tesszük:
Tőlünk elvették a sztrájk-jogot, de maximálisan támogatjuk a munkabeszüntetésben rész vevő kollégákat! Veletek vagyunk! Egyetértünk veletek, minőségi közoktatást akarunk! Maradni és tanítani szeretnénk, egy olyan iskolai rendszerben, ami a diáknak és tanárnak egyaránt jó, hasznos és emberséges. Hallatni akarjuk a hangunkat a magukért kiállni nem tudó SNI-s és beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő gyerekekért, akiket fokozottan sújt a mai közoktatás minden hibája, tanuljanak akár a mellőzött szegregációban, akár a hiányosan működő integrációban.
Szolidaritásunkkal kiállunk:
– a minőségi nevelésért és oktatásért
– a szakmai feltételek biztosításáért
– a társadalmi és anyagi megbecsülésért
– a minden embert megillető életminőségért
– a megfélemlítettek, a véleményüket vállalni nem merők, a meghurcoltak, az azonnali hatállyal munkából felmentettekért.

Aláírók:
Hajduné Tótfalusi Krisztina
Debertolis Erzsébet
Matán Zsófia
Illés Erika
Vigh Beáta
Némethné Domonkos Alexandra
Májné Monostory Luca
Tapasztóné Farkas Krisztina
Halmos Zsuzsa
Felkerné Müller Mónika
Takács Krisztina
Selmeczi Judit
Aranyosi Zsuzsanna
Monostory Éva
Schmidt Mónika
Lőczi Tímea
Szimandlné Székely Szilvia
Csizmadia Anna
Fekete Beáta
Alkerné Ivánku Ágnes
Lukács-Jéger Szilvia
Tóthné Csehovics Mónika

 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email