tábitha

Mosolyt lop a gyógyíthatatlan gyerekek arcára a Tábitha

tábitha

Mosolyt lop a gyógyíthatatlan gyerekek arcára a Tábitha

Több mint 21 millió gyógyíthatatlan betegséggel küzdő gyermekre hívja fel a figyelmet a Tábitha Ház.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Már tizenegy éve azért dolgozik a törökbálinti Tábitha Ház – Magyarország egyetlen gyermekhospice háza -, hogy könnyebbé tegye az életét a a gyógyíthatatlan gyerekeknek és családjaiknak.

Hogy milyen munka folyik a Tábitha házban? A nappali ellátás keretében napközben, meghatározott ideig ápolják a gyermeket. Az ún. tranzitellátás akkor vehető igénybe, ha a gyermek tartós, speciális otthoni ápolásra szorul. Közben a szülők a szakemberektől megtanulhatják a biztonságos kezelés, ellátás módozatait.

A mentesítő ellátással a sokszor kimerült, csüggedt szülőktől egy időre átveszik a gyermek ápolását és felügyeletét. És végül, de nem utolsósorban: itt működik az életvégi ellátás, amikor a terminális állapotú gyermeknek és családjának nyújtanak segítséget.

Aki azt gondolja, hogy a Tábitha tragikus, nyomasztó hely, téved: mosoly, nevetés, játék és sok-sok szeretet határozza meg a légkört. Évente Magyarországon a becslések szerint több száz gyerekről derül ki, hogy betegsége nem gyógyítható, a további kezelések csak rontanák az állapotát. A Tábitha szakemberei nem csak a halálesemény előtt és közben, de utána, a gyászfolyamatban is készek segíteni.

Teslér Judit, a Tábitha Ház kommunikációs menedzsere az Érd FM 101.3-nak elmondta, hogy a Kalapot fel! kampány célja, hogy világszerte felhívják a figyelmet a több mint 21 millió gyógyíthatatlan és életet rövidítő betegséggel küzdő gyermek palliatív ellátáshoz való jogára és támogatást szerezzenek számukra.

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email