horse-g2f844035c_1920

Október 4-e az Állatok Világnapja

horse-g2f844035c_1920

Október 4-e az Állatok Világnapja

Ez a nap erősítse az ember és állat közötti barátságot.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Firenzében, egy 1931-ben tartott környezetvédelmi konferencia keretén belül merült fel először az Állatok Világnapjának gondolata.  Október 4-re pedig azért esett a választás, mert ez Assisi Szent Ferenc halálának napja és egyben emléknapja is. Ő ugyanis az állatok védőszentje, aki már a 13. század elején vallotta, hogy mindent ami körülvesz minket, szeretnünk kell, legyen az élő vagy élettelen.

Az állatok világnapjának alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Az ünnep célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára – olvasható a WWF oldalán.

Ezen a napon számos intézmény készül programokkal, ezekkel hangsúlyozva a nap fontosságát. A Fővárosi Állat- és Növénykertben a legtöbb program nem a tulajdonképpeni állatok világnapján lesz, hanem szombaton és vasárnap.

Ekkor tartják meg ugyanis az állatkert különböző helyszínein az Állat- és Növényszeretet Ünnepét, amelyen sok játék, kézműveskedés, interaktív kertészkedés és mikroszkópos bemutató is várja a családokat.

 

A Budakeszi Vadaspark már október első hétvégéjére szervezett programokat, amelyekkel a felelős állattartásra hívták fel a látogatók figyelmét. Azoknak kell sem szomorkodni, akik erről lemaradtak, hiszen a következő napokban az Erdők Hete programsorozat is élményekben gazdag élményeket kínál, amelyről részletes információ itt található.

Ahogy a nap üzenete az, hogy felhívja a figyelmet az ember és állat közötti barátságra, az együttélés fontosságára, úgy az állatok örökbefogadása lehet egy nagy lépés ebbe az irányba. Az érdi Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítványnál egész évben várják az örökbefogadókat, részletes tájékoztatás itt érhető el.

Érdekesség, hogy a WWF fajvédelmi tevékenységét is támogathatjuk, ha jelképesen örökbe fogadunk egy vadlovat, tigrist vagy akár egy jegesmedvét. Az örökbefogadásról részletesebben az örökbefogadás weboldalon található bővebb információ.

fotó: pixabay.com, siriusalapitvany.hu, budakeszivadaspark.hu

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email