kézműves foglalkozás, gyerek, nagycsaládosok

Simonpusztán szülinapoztak az érdi nagycsaládosok

kézműves foglalkozás, gyerek, nagycsaládosok

Simonpusztán szülinapoztak az érdi nagycsaládosok

15 éves lett Érd legnagyobb civil szervezete, az Ága-Boga.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Őszintén csodálom, nagyra becsülöm azokat, akik egy szakajtónyi gyereket vállalnak” – kezdte köszöntőjét Csőzik László, Érd polgármestere szombaton, az Ága-Boga Érdi Nagycsaládosok Egyesületének születésnapi rendezvényén.

ló, istálló, Ága-Boga

A több mint 160 érdi családot összefogó csoport fennállásának 15. évfordulóját ünnepelte a Simonpuszta Élményparkban.

Az ingyenes szülinapi rendezvényen a kicsik felülhettek a helyi hagyományőrző lovas egyesület lovaira, arcfestésen és kézműves foglalkozásokon vettek részt. Nem maradhatott ki az ugrálóvár sem, programot pedig koncert és bábelőadás is színesítette.

Ága-Boga

Csőzik beszédében emlékeztetett: a Nagycsaládosok Országos Egyesületéhez tartozó Ága-Boga Érd legnagyobb civil szervezete, több mint 1100 taggal –és nem csak méretükben, de aktivitásukban is kimagaslónak számítanak. Az egyesület rendszeresen kiveszi a részét a város megtisztításából: tavaly például a Fundoklia-völgyben, a Kolozsvári és Zólyomi utcában szedett össze 170 köbméter szemetet, majd ősszel kitakarították a Hegyaljai és Zapánszki utcák térségét.

Az Ága-Boga emellett gondol a nélkülöző nagycsaládosokra is: tanszert, élelmiszert, ruhát gyűjtenek a rászorulóknak, és helyi táborokat szerveznek, hogy minden kicsi megismerhesse a város nevezetességeit.

A polgármester szerint főként a nagycsaládos egyesületnek köszönhető, hogy Érd családbarát közösséggé vált, idén pedig az Ága-Boga lett a város legzöldebb civil szervezete is.

Ága-Boga

„Szeretnék a kifogyhatatlannak látszó energiátokból kölcsön venni. Egy fárasztó munkanapon. És meríteni az örök vidámságból. Hiszen együtt lakni egy fél óvodával vagy kisiskolával nevetés nélkül lehetetlen” – mondta hallgatóságának Csőzik László, de nem feledkezett meg a nagycsaládokat érő nehézségekről sem: hiszen a járvány alatt történt tragédiákat, az anyagi küszködést, a gyerekek miatt érzett örökös aggodalmat az Ága-Boga össztartó családjai is megtapasztalták.

A születésnapi program délután négykor, az egyesület 150 szeletes tortájának felvágásával ért véget.

Fotó: Facebook/ Csőzik László, Hír: Érdi Újság

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email