A zimankós időben is több százan jöttek el az Érdi piacra, az ingyen igényelhető kukákért

Több száz kukát osztottak ki ingyen az érdi piacon – videó

A zimankós időben is több százan jöttek el az Érdi piacra, az ingyen igényelhető kukákért

Több száz kukát osztottak ki ingyen az érdi piacon – videó

A rossz idő sem volt akadály, rengetegen jöttek el az akcióra.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A szitáló eső sem tartotta vissza az érdieket attól, hogy szombat reggel eljöjjenek a Széles utcai piacon rendezett kukaosztásra: vitték családostól és egyedül, gyalogszerrel és autóval, sőt, biciklivázra gumizva a műanyag tárolókat.

A város hulladékkezelő cége, az ÉTH Nonprofit Kft. ugyanis több ezer szelektív üveggyűjtő kukát ad át ingyen az érdi polgároknak. „Kora reggel óta osztjuk a kukákat, kilencig több mint százat vittek el belőle, háromszor kellett fordulnia a szállító teherautónak is” – mondta az Érdi Újságnak, az ÉTH pavilonjánál serénykedő Zsuzsa.

A kukát rövid adminisztráció után lehetett átvenni, melynek során az igénylő igazolta, hogy tényleg érdi lakos. „A helyi lakcímmel rendelkező és a szemétszállítási díjat fizető lakosoknak tudunk ingyen kukát biztosítani” –tudtuk meg Nyírőné Császár Adrienntől, az ÉTH Nonprofit Kft ügyvezető igazgatójától.

Mint Császár emlékeztetett rá, a kukák kiosztása nem most, hanem 2020  februárjában kezdődött, a tárolókat pedig egy uniós KEHOP- pályázat keretében szerezték be. A szelektív tárolókat korábban a cég Sas utcai központjában lehetett kérni, ám a kezdeti érdeklődés valahogy kifulladt – az ÉTH ezért is döntött a piaci kitelepülés mellett.

Bár az október elsejére meghirdetett kukaosztás csak délig tartott, a cég jövő szombaton reggel ugyanitt megismétli kampányát – érdemes eljönni, hiszen legalább még 10 ezer üveggyűjtő kuka vár gazdára.

Az újdonsült kukatulajdonosnak persze fontos azt is tudna, hogy mit tehet a szelektív tárolóba: a befőttesüvegnek, sörös, boros és szörpös üvegpalackoknak van helye a kukában, ahogy a bébiételes üvegcsének és a feles és kétdecis üvegeknek is.

Ezeket kimosva, fém és műanyag kupakok, tartozékok nélkül dobjuk a kukába, ám a címke lemosásával nem kell törődnünk. Nem kerülhet viszont a tárolóba autó- és ablaküveg, fénycső, tévéképernyő, szemüveg és villanykörte, ahogy nagyító sem.

Ha valaki esetleg elköltözne Érdről, érdemes tudnia, hogy a kuka a háznál marad: az ingatlan új tulajdonosa örökli meg, egy átíratási eljárás után.

 

Fotó: Koncz Tamás, Videó: Bredák Péter

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email