22_03_29_erdmost_nincskep

Meleg ruhát oszt Érden a Magyar Vöröskereszt

22_03_29_erdmost_nincskep

Meleg ruhát oszt Érden a Magyar Vöröskereszt

A tél előtt utolsó alkalommal tart ruhaosztást a nagy múltú szervezet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Jótékonysági ruhaosztást szerveznek, kedden 16 órától az Alsó utca 8. szám alatt. Férfi-női, illetve gyermekruhákat, cipőket és játékokat tudnak szétosztani az önkéntesek a rászoruló családoknak, de ugyanebben az időpontban várják a ruhaadományokat is.
Sebők Krisztina, a Vöröskereszt területi munkatársa elmondta, hogy fejenként minimum két zsáknyi téli ruhát el lehet vinni kedden, de adományokat is szívesen átvesznek, de előtte azt kérik, hogy egyeztessenek személyesen, mert sajnos sok a használhatatlan holmi, amit kapnak.
Éppen ezért a a Magyar Vöröskereszt összeszedte, hogyan lehet mindezt okosan, körültekintően tenni, úgy, hogy az adomány közvetítőjét és az azt fogadó személyt is jó érzés töltse el az adomány kapcsán.

Fontos, hogy az adományozásra szánt ruhának is legyen használati értéke (pl. báli ruha vagy akár nercbunda nem mindenki számára bír használati értékkel). Tehát adományozásnál figyelembe kell venni, hogy mi lehet hasznos az általunk választott célcsoport számára.

Nem szabad elfejtenünk, hogy az adomány fogadásnak költségei is vannak: a rakodásnál, szortírozásnál, a raktározásnál, a szállítmányozásánál adminisztrációs költségek, az önkéntesek foglalkoztatásánál, illetve az üzemanyag kifizetésénél is merülnek fel extra költségek.

Ezért is fontos, hogy ezek az erőforrások ne menjenek kárba azáltal, hogy adományozásra nem alkalmas ruhákkal foglalkoznak kollégáink és önkénteseink.

A Vöröskereszt több ruhaosztó akciót nem szervez a közeljövőben véradást azonban tartanak, október 11-én, kedden az Érd-parkvárosi Baptista Gyülekezetben, a Bajcsy-Zsilinszky út 163. alatt. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email