22_03_29_erdmost_nincskep

Zsarolólevelet kaptak az érdi pedagógusok

22_03_29_erdmost_nincskep

Zsarolólevelet kaptak az érdi pedagógusok

Azonnali hatállyal kirúghatják a sztrájkoló tanárainkat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint arról az ÉrdMost is beszámolt polgári engedetlenségben vettek részt a Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat érdi tagintézményének dolgozói hétfőn. Az ott dolgozók is úgy gondolják, hogy nincs más lehetőségük kiállni az oktatás ügyéért, a gyermekek, diákok, és önmaguk érdekeiért.

A 444 úgy tudja, más intézményekhez hasonlóan fenyegető levelet kaptak az érdiek is, melyekben a fenntartó figyelmeztette, hogy ha folytatja a polgári engedetlenséget, az „a közalkalmazotti jogviszonyból eredő lényeges kötelezettségének szándékos, jelentős mértékben történő megszegésének minősül, és alapot ad a munkáltatói rendkívüli felmentésre.” Magyarán kirúghatják.

Így jártak az érdi pedagógiai szakszolgálat tiltakozó munkatársai is, akik hétfőn nem vették fel a munkát. A nekik címzett levélben az is szerepel: „(…) A fejlesztések, szakszolgálati tevékenységek elmaradása pedig korlátozza a tanuló fejlesztéshez, terápiához való jogát”.

A szakszolgálat egyik dolgozója így reagált: „Még arra sem vették a fáradságot, hogy megnézzék, aznap mit is kell dolgoznunk konkrétan. Ugyanis még nincsenek terápiák, azok októberben kezdődnek, szeptemberben szűréseket végzünk.”

Forrás: 444

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email