IMG_20220926_120438

Vége: polgári engedetlenséggel tiltakoznak az érdi tanárok

IMG_20220926_120438

Vége: polgári engedetlenséggel tiltakoznak az érdi tanárok

Elegük lett a pedagógusoknak a megfélemlítésből, fenyegetettségből, a jogaik megsértéséből.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„2022.09.26.-án vállaljuk, hogy polgári engedetlenségben veszünk részt, miután nincs más lehetőségünk kiállni az oktatás ügyéért, a gyermekek, diákok, és önmagunk érdekeiért. Figyelemfelkeltő akciónkban nem tantestületként vagy azt képviselve veszünk részt!” – írták nyílt levelükben a pedagógusok. Így folytatták:
„Kijelentjük, hogy döntésünk nem a PMPSZ Érdi Tagintézményének vezetősége, kollégáink, valamint az azt felügyelő, és irányító tankerület ellen irányul, hanem állampolgári kötelességünknek érezzük felszólalni az alaptörvényben foglalt jogaink, az oktatás kiemelt fontossága mellett.
Mi gyógypedagógusok, pszichológusok, gyógytestnevelők, fejlesztőpedagógusok azért tanultunk és képezzük magunkat folyamatosan, arra tettük fel az életünket, hogy segítsük, fejlesszük és támogassuk a nehézségekkel, hátrányokkal küzdő gyermekeket és családjaikat.

Munkánkat évről-évre nehezebb körülmények között, túlterhelten végezzük megfelelő eszközök, támogatás híján. Érdemi, előremutató intézkedések helyett, a társadalom megosztására irányuló törekvések, a pedagógusok negatív megítélését erősítik.

Mindez a megalázóan alacsony munkabérekkel együtt a pedagóguspálya elhagyását eredményezi. Ennek következtében a még pályán maradók túlterheltek, minőségi munkavégzésük ellehetetlenül. Minden gyermeknek, diáknak joga van magas színvonalon működő oktatáshoz, melyben van elegendő agilis, motivált, kiegyensúlyozott, megbecsült pedagógus.

Tiltakozunk:
– a sztrájkjogunk csorbítása ellen,
– a megfélemlítés, fenyegetettség ellen,
– a közoktatás lesújtó helyzete ellen,
– a pedagógusokat képviselő szervezetek törekvéseinek figyelembevétele, érdemi tárgyalások hiánya ellen,
– a korszerűtlen oktatás diákokat és pedagógusokat egyaránt túlterhelő hatásai ellen,
– a fejlesztőmunka, valamint a hátrányos helyzetűek és nehézségekkel küzdők megsegítésének, ellátásának ellehetetlenítése ellen.
Kiállunk:
– gyermekeink minőségi neveléséért és oktatásáért,
– a szakmai feltételek biztosításáért,
– a pedagógiai szabadságért,
– az önálló oktatási minisztérium létrehozásáért,
– társadalmi megbecsülésért,
– minden embert megillető életminőségért,
– A JÖVŐ NEMZEDÉKÉÉRT!”

A sztrájk egyik szervezője, Dóry Erika az ÉrdMostnak elmondta: 18-an vettek részt a sztrájkban. Azért csak 2-4 óra időtartamban nem vették fel a munkát, mert a munkarendjük nem tette ezt lehetővé. Mint mondta,  szeretnének csatlakozni az országos sztrájkhoz 5-én, amin magánemberként és nem szakszolgálatként vesznek részt.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email