tarnok_ovoda

Nyitva maradnak az óvodák

Egyetlen óvodát sem zárnak be Érden, az önkormányzat biztosítja a fűtést.

Hiába szállt el a gáz és az áram ára, egyetlen óvodát sem zárunk be Érden, a gyerekeink nem fognak fázni, biztosítjuk a meleget, a fűtést – hangsúlyozza közösségi oldalán Csőzik László polgármester.

Hiába terjesztik ennek ellenkezőjét a Fidesz helyi képviselői, egy ujjal sem érintjük az óvodákat és bölcsődéket! (Megjegyezném, azok vádolnak minket ilyesmivel, akik a tavaszi választási kampányban még azt harsogták, mindenáron megvédik a rezsicsökkentést. Szemrebbenés nélkül!)

Sőt, egyelőre minden nyitva van, Érd kitart, miközben számos önkormányzat – többek között kormánypárti vezetésű, kiváló pénzügyi helyzetben lévő települések – jelentik be, hogy kénytelenek intézményeket bezárni – teszi hozzá a polgármester, megjegyezve: Érd helyzete sem könnyű.

“Számításaink szerint kormányzati segítség, árstop nélkül az eddigi évi 700 milliós rezsiszámlánk 4 milliárd fölé szállhat. Most azt vizsgáljuk, hogyan tudunk takarékoskodással, költségcsökkentéssel, racionalizálással minél több érdi intézményt megmenteni az őszi-téli bezárástól.”

Többek között erről beszélt a városvezető az ATV ma reggeli műsorában, amit teljes egészében itt lehet megnézni.

Képünk illusztráció

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email