IMG_0703

Így ápolják a cigány kultúrát és hagyományokat Érden

IMG_0703

Így ápolják a cigány kultúrát és hagyományokat Érden

Az Érdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat a romák világnapja alkalmából kulturális fesztivált szervezett az érdi napközis táborban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Már 51 éve annak, hogy 1971. április 8-án a különböző roma népcsoportok képviselői elhatározták: a jövőben együttműködnek, hirdetik a roma kultúrát és harcolnak a romák jogaiért. Ekkor állapodtak meg az egységes roma zászlóban, himnuszban és az „Opre Roma!” (Fel, Cigányok!) jelmondatban.

Az Érdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat „OPRE ROMA 2022” címmel  szeptember 10-én a romák világnapja alkalmából nyelvi és kulturális identitás szempontjából meghatározó, kulturális rendezvényt szervezett. Ahol a szabadtéri zenei, kulturális program mellett a hagyományőrző roma főzőversenyt is helyet kapott.

 

Persze a roma nap legfőbb célja a közösségépítés mellett a hagyományaik és a kultúrájuk ápolása volt. A résztvevőknek lehetőségük volt betekinteni a hagyományos roma kultúra elemeibe, így megismerkedhettek anyanyelvükkel, hagyományaikkal, zenei és tánckultúrájukkal.

– Roma identitástudatunk útján egy valódi közösséget formáltunk, ami a roma hagyományok megőrzését és megerősítését szolgálja – foglalta össze az esemény lényegét Balogh Csaba, az Érdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat – elnök.

A romák világnapja alkalmából rendezett kulturális esemény megvalósítását a Belügyminisztérium támogatásának köszönhetően a Roma Nemzetiségi Kulturális kezdeményezések 2022. pályázatán keresztül valósították meg.

 

 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email