20220908_111211

Megszűnt Érden a dugó: „Varázslat az elmúlt napokhoz képest”

20220908_111211

Megszűnt Érden a dugó: „Varázslat az elmúlt napokhoz képest”

Elégedett érdi szülők és diákok, reménykedő városvezetők mind a hétfő reggelt várják, vajon megismétlődik-e a mai csoda? Amiért utóbbiak azért sokat tettek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Egy hete borzolják az érdiek idegeit a reggeli iskolakezdés idején mindennapossá vált hatalmas dugók a Bem tér környékén. Most azonban úgy tűnik, Csőzik László polgármester és a város vezetői  megtalálták a megoldást az áldatlan állapotokra. Ha még a közlekedési lámpákat is áthangolják, akkor a Bem tértől akár zöldhullám kísérheti majd az új iskolába és munkába igyekvő autósokat.

Ahogy arról az elmúlt napokban már több cikkben is beszámoltunk, a reggeli gigadugók oka több dologra vezethetők vissza. Az egyik, hogy a környéken több építkezés is zajlik, illetve megnyitotta kapuit Érd új iskolája, a Fenyves-Parkváros Köznevelési Centrum, ahová több száz kisdiákot kocsival visznek reggelente a szülők. Ez mind közrejátszott abban, hogy felborult a közlekedés korábban megszokott rendje, ritmusa.

Érd vezetői  a problémával szembesülve gyorsan léptek. Napokon át  egyeztettek minden illetékessel és szakhatósággal, majd megtették a szükséges lépéseket. Ennek tudható, hogy ma reggel a Facebook oldalon már sokkal simább, gördülékenyebb utazásról számoltak be az érdiek. Egyikük ezt írta a történtekről: „Varázslat az elmúlt napokhoz képest.”

A hozzászólások közül alább idézünk néhányat:

 

Persze, a ma reggel történteket megelőzte Csőzik László polgármester tegnapi FB bejegyzése, amiben beszámolt arról, mi mindent tettek és terveznek tenni a zökkenőmentesebb reggeli közúti forgalom megteremtése érdekében. Íme a polgármester bejegyzése:

„A kora reggeli órákban kérésemre az érdi rendőrök is besegítenek majd. Az érdi rendőrkapitány úrtól, Nogula Tamástól azt kértem: kiemelten figyeljenek a Folyondár és Törökbálinti út kereszteződésére is, ahol szintén 15-20 percekre aszfalthoz szögezve áll a forgalom.

 Ami a Törökbálinti úti félpályás útlezárást illeti: a cég munkatársai személyesen figyelik a forgalmat, és az M7-M0-ás irányba tartó autósok számára hosszabb ideig biztosítják a zöld utat. Eddig a jelzőlámpa ugyanannyi időt biztosított a ki- és a bemenő forgalomnak, holott reggelente a kimenő a nagyobb” – többek közt ez olvasható a tegnap megjelent posztban.

Ezzel együtt Érd vezetői továbbra is kérik a lakosság türelmét, és bíznak benne, amint befejeződnek az építkezések, helyreáll a forgalom és megszűnnek a reggeli dugók.

kép: erdmost

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email