20220820_203430

Három arannyal taroltak az érdiek a történelmi íjász-vb-n

20220820_203430

Három arannyal taroltak az érdiek a történelmi íjász-vb-n

Arattak a Parkvárosi Vadászok versenyzői: Kovács Regina, Korény Janka és Korény János is világbajnok lett a Gyulán rendezett történelmi íjász világbajnokságon.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Méltó módon képviselték Érdet a Parkvárosi Vadászok Hagyományőrző Íjász Egyesület tagjai a Gyulán rendezett történelmi íjász és történelmi távcéllövő világbajnokságon. Az elmúlt években is rendre kiemelkedő eredményeket szállító csapat ezúttal sem hazudtolta meg önmagát: három arany- és egy ezüstérem mellett további értékes helyezéseket is elért a Békés megyei tradicionális seregszemlén.

A legnagyobb sikereket kétségkívül az aranyérmesek szállították. Korény Janka első helyen jutott döntőbe, ahol megőrizve pozícióját megnyerte a világbajnokságot felnőtt női vadászíj versenyszámban. Ugyanezt a menetet járta végig édesapja, Korény János, aki szintén kimagasló teljesítménnyel lett aranyérmes szenior vadászíj kategóriában. A harmadik érdi világbajnok, Kovács Regina versenye annyiban tért el a Korény-családétól, hogy ő a rangsorolóba jutást majd ott a legjobb eredményt elérve már nem döntőzött (amennyiben a selejtezőkben 6 főnél kevesebben érik el a teljesítendő szintet, úgy döntőt nem rendeznek – a szerk.), de így is aranyérmet nyert. Regina a fiatal felnőttek korosztályában, a tradicionális modern anyagú történelmi íj kategóriában indult.

Az érdi Parkvárosi Vadászok világbajnoki ezüstérme Nagy Dorka nevéhez fűződik, aki a fiatal felnőtt vadászíj kategória rangsorolójában második helyen zárva bizonyult a mezőny egyik legjobbjának. Ugyan nem sokkal, de a dobogóról lemaradt a negyedik helyen zárt a szenior vadászíjasok közé nevezett Kulcsár Ernő, míg Vajna Balázs a junior modern anyagú történelmi íj, Tímár Dénes a felnőtt vadászíj kategóriában lett ötödik.

Vajna Balázs és Mészáros Csaba a történelmi távcéllövő világbajnokságon is érdekelt volt, amit a fentivel többé-kevésbé párhuzamosan rendeztek. Itt Vajna ezüst-, Mészáros bronzérmet szerzett.

Az érdi egyesülethez kapcsolódó további hír, hogy az elnök Dóri-Riesinger Ibolya és az alelnök, Dóri József a bírói munkákból is kivette a részét.

(A borítóképen a dobogó tetején álló Korény János látható. Fotó: Parkvárosi Vadászok)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email