kissgyongyi2_220827

Csábítás, színekkel

kissgyongyi2_220827

Csábítás, színekkel

Szeptember elsején László Bandy tanítványa, Kiss Gyöngyi mutatkozik be képeivel.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tizenharmadik alkalommal nyílik kiállítás az Időseket Ellátó Központ közösségi termében.

„Nagyon keveset tudok mondani a képeimről. Szinte semmit. Amit csinálok, azt színekkel teszem, elsősorban így fejezem ki magam. Csábító színeket használok. Szeretném, hogy vonzónak találják a képeimet. Számomra fontos, hogy egy kép odafigyeléssel készüljön” – kezdi bemutatkozását Kiss Gyöngyi, aki, mint mondja, sokat kapott középiskolai tanáraitól, Granasztói Szilviától és Egyed Lászlótól, akik önálló látásmódra és szabad önkifejezésre nevelték. Ekkor ismerte meg László Bandy képzőművészt, akitől a mai napig tanul a Látás iskolájában.
2018 óta a Képzőművészek Érdi Közösségének tagja.

A természet, a képzőművészet, a zene és az irodalom inspirálja. „Sokáig, a középiskola végéig tanultam hegedülni és zongorázni, és kórusban énekeltem. Akkoriban sokszor hegedültem a Duna partján. Manapság is sok időt töltök ott. Talán ellentmondásnak tűnik, de a sokféle csendet is szeretem: a falusit, az erdeit, a hajnalit, az estit, a hajnali, de leginkább a magas hegyekét. A boldogságnak ezek a csírái adják az ötletet egy kép megszületéséhez”.

„Amit verbálisan nehezen tudok kifejezni, azt a képeimben mondom el. Talán ezért összetettek, mert szóban alig kifejezhetők.”

Aki szeretne megismerkedni Kiss Gyöngyivel és képeivel, látogasson el szeptember 1-jén a Topoly utcába. A megnyitó délután három órakor lesz, a közönséget és a művészt Szűcs Gábor alpolgármester és Szilaj Krisztina, az Időseket Ellátó Központ tagintézmény-vezetője köszönti majd. Kiss Gyöngyivel Somfai István, a Poly-Art Alapítvány elnöke beszélget. Közreműködik Horváth Gabriella természetgyógyász, tanár.

A kiállítás szeptember 30-ig tekinthető meg szerdánként 17-19 óra között, illetve más időpontban, telefonos egyeztetést követően (06/20/333-6031).

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email