kissgyongyi2_220827

Csábítás, színekkel

Szeptember elsején László Bandy tanítványa, Kiss Gyöngyi mutatkozik be képeivel.

Tizenharmadik alkalommal nyílik kiállítás az Időseket Ellátó Központ közösségi termében.

„Nagyon keveset tudok mondani a képeimről. Szinte semmit. Amit csinálok, azt színekkel teszem, elsősorban így fejezem ki magam. Csábító színeket használok. Szeretném, hogy vonzónak találják a képeimet. Számomra fontos, hogy egy kép odafigyeléssel készüljön” – kezdi bemutatkozását Kiss Gyöngyi, aki, mint mondja, sokat kapott középiskolai tanáraitól, Granasztói Szilviától és Egyed Lászlótól, akik önálló látásmódra és szabad önkifejezésre nevelték. Ekkor ismerte meg László Bandy képzőművészt, akitől a mai napig tanul a Látás iskolájában.
2018 óta a Képzőművészek Érdi Közösségének tagja.

A természet, a képzőművészet, a zene és az irodalom inspirálja. „Sokáig, a középiskola végéig tanultam hegedülni és zongorázni, és kórusban énekeltem. Akkoriban sokszor hegedültem a Duna partján. Manapság is sok időt töltök ott. Talán ellentmondásnak tűnik, de a sokféle csendet is szeretem: a falusit, az erdeit, a hajnalit, az estit, a hajnali, de leginkább a magas hegyekét. A boldogságnak ezek a csírái adják az ötletet egy kép megszületéséhez”.

„Amit verbálisan nehezen tudok kifejezni, azt a képeimben mondom el. Talán ezért összetettek, mert szóban alig kifejezhetők.”

Aki szeretne megismerkedni Kiss Gyöngyivel és képeivel, látogasson el szeptember 1-jén a Topoly utcába. A megnyitó délután három órakor lesz, a közönséget és a művészt Szűcs Gábor alpolgármester és Szilaj Krisztina, az Időseket Ellátó Központ tagintézmény-vezetője köszönti majd. Kiss Gyöngyivel Somfai István, a Poly-Art Alapítvány elnöke beszélget. Közreműködik Horváth Gabriella természetgyógyász, tanár.

A kiállítás szeptember 30-ig tekinthető meg szerdánként 17-19 óra között, illetve más időpontban, telefonos egyeztetést követően (06/20/333-6031).

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email