22_03_29_erdmost_nincskep

Eláruljuk, augusztus 20-án hol ünnepelhet Érden

22_03_29_erdmost_nincskep

Eláruljuk, augusztus 20-án hol ünnepelhet Érden

Az államalapítás ünnepén Érden számtalan esemény, rendezvény, műsor várja a látogatókat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Államalapító királyunk szentté avatásakor, Nagyboldogasszony utáni első vasárnapon, 1083. augusztus 20-án nyitották meg István király sírját. A magyar egyház ezt a napot iktatta kalendáriumba István névünnepeként. Érden a városi ünnepség 10:30-kor kezdődik a múzeumkertben, a Parkvárosi Parádé pedig már fél órával korábban, 10 órától várja az érdeklődőket.

simonpuszta_kenyerunnep1

Ebből az alkalomból Érden a Földrajzi Múzeum kertjében 10:30-tól tartják a városi ünnepséget. Ünnepi beszédet mond Csőzik László polgármester és dr. Aradszki András, a térség országgyűlési képviselője. Ezt követően megszentelik az ünnepi kenyeret és átadják a városi kitüntetéseket is.

Idén már harmadszor szervezi az Érdnyugat Egyesület a nagy sikert aratott Parkvárosi Parádét – ahogy a városlakók lerövidítették, a Par-Par – fesztivált, ami  egész nap, reggel 10 órától, színes forgataggal, gyerekprogramokkal, Parkvárosi Portékák vásárával, és egészen az éjszakába nyúló utcabállal várja az érdieket és a környéken élőket. A programok a műanyagos körforgalomnál, vagyis a Fundoklia téren kezdődnek és tartanak a Kalotaszegi utcán, a Bóbita játszótérig és az előtte található zöld területig. Az esemény megközelíthető a Szigetvári, a Szendrői, a Kalotaszegi, a Liptói, és a Hargitai utca felől.

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával augusztus 20-án sörpikniket is rendeznek Parkvárosban. Igazi családi mulatság várja a látogatókat, lesznek gyerekprogramok és fellép a Lóci játszik is. 14 óra után indul a buli, az este folyamán színpadra lép a Thrills Acoustic Duo. Tagjai számára az örömzenélés a fontos, mely során világhírű külföldi és magyar dalokat játszanak natúr gitárhangzással.

 

Fotók: archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email