augusztus20_200817

Eláruljuk, augusztus 20-án hol ünnepelhet Érden

Az államalapítás ünnepén Érden számtalan esemény, rendezvény, műsor várja a látogatókat.

Államalapító királyunk szentté avatásakor, Nagyboldogasszony utáni első vasárnapon, 1083. augusztus 20-án nyitották meg István király sírját. A magyar egyház ezt a napot iktatta kalendáriumba István névünnepeként. Érden a városi ünnepség 10:30-kor kezdődik a múzeumkertben, a Parkvárosi Parádé pedig már fél órával korábban, 10 órától várja az érdeklődőket.

simonpuszta_kenyerunnep1

Ebből az alkalomból Érden a Földrajzi Múzeum kertjében 10:30-tól tartják a városi ünnepséget. Ünnepi beszédet mond Csőzik László polgármester és dr. Aradszki András, a térség országgyűlési képviselője. Ezt követően megszentelik az ünnepi kenyeret és átadják a városi kitüntetéseket is.

Idén már harmadszor szervezi az Érdnyugat Egyesület a nagy sikert aratott Parkvárosi Parádét – ahogy a városlakók lerövidítették, a Par-Par – fesztivált, ami  egész nap, reggel 10 órától, színes forgataggal, gyerekprogramokkal, Parkvárosi Portékák vásárával, és egészen az éjszakába nyúló utcabállal várja az érdieket és a környéken élőket. A programok a műanyagos körforgalomnál, vagyis a Fundoklia téren kezdődnek és tartanak a Kalotaszegi utcán, a Bóbita játszótérig és az előtte található zöld területig. Az esemény megközelíthető a Szigetvári, a Szendrői, a Kalotaszegi, a Liptói, és a Hargitai utca felől.

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával augusztus 20-án sörpikniket is rendeznek Parkvárosban. Igazi családi mulatság várja a látogatókat, lesznek gyerekprogramok és fellép a Lóci játszik is. 14 óra után indul a buli, az este folyamán színpadra lép a Thrills Acoustic Duo. Tagjai számára az örömzenélés a fontos, mely során világhírű külföldi és magyar dalokat játszanak natúr gitárhangzással.

 

Fotók: archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email