22_03_29_erdmost_nincskep

Költözésre készülődve

22_03_29_erdmost_nincskep

Költözésre készülődve

Harminchat osztály, tizenöt szakma, több mint nyolcszáz gyerek - így indítja a következő tanévet pár hét múlva a Kós Károly Technikum. A tanévet várhatóan még a konténerekben és a főépületben kezdik el, de nem kizárt, hogy rövid időn belül birtokba vehetik az újonnan épített B épületet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Harminchat nappali tagozatos osztályt indít szeptemberben az Érdi SZC Kós Károly Technikum – ez kettővel több, mint az előző tanévben. A beiratkozott nyolcadikosokkal együtt 835 gyerek kezdi meg hamarosan az új tanévet, októbertől pedig tovább emelkedik a tanulók száma, hiszen elindul a felnőttképzés is – mondta el az ÉrdFM 101.32 műsorában Tériné Pataki Magdolna  igazgatóhelyettes.

„Tizenöt szakmát oktatunk, négyet technikumi szinten. Ezek közül legkedveltebb a közszolgálati ügyintéző, itt a legnagyobb a jelentkezés. Ezért e területen indítunk okleveles technikusképzést is, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem támogatásával” – tette hozzá az igazgatóhelyettes, aki elmondta azt is: a szakképzésben az általuk oktatott tizenegy szakmából a turizmus-vendéglátás területen kívül a villanyszerelő a legnépszerűbb. Kevésbé vonzza a leendő kilencedikeseket a gépészet – valószínűleg azért, mert nem tudják, mi is egy CNC-s gépi forgácsoló feladata, vagy épp túl nehéznek tartják.

A munkaerőpiacon egyébként a villanyszerelők, valamint a vendéglátóiparban végzettek a legkeresettebbek, a többi szakmában általános kereslet mutatkozik. A festő-mázoló-tapétázó szakma egyébként felfutásban van, de a villanyszerelőket még nem éri el.

„Óraadókkal együtt 75 pedagógus tanít az intézményben, van pár betöltetlen státuszunk is” – mondta még el Magdolna.

Ami a következő tanévet illeti, szeretnék megtartani hagyományos rendezvényeiket, indulni kívánnak a szakmai versenyeken, és a városi programokra is szeretnének ellátogatni akár résztvevőként, akár egyes projektek segítőjeként, hiszen tanulóik pincérként, szakácsként, cukrászként (vagy akár felső-mázolóként, villanyszerelőként) így gyakorolhatják az eddig megszerzett tudásukat.

Az új tanévet várhatóan még a konténerekben és a főépületben kezdik el, de nem kizárt, hogy rövid időn belül birtokba vehetik az újonnan épített hátsó B épületet, és akkor átköltözhetnek ide a konténertantermekből. „Ez nagyon nagy feladat, ugyanakkor már várjuk, hogy elérjünk idáig. Ha át is tudunk költözni, a régi bútorokkal indulunk, és nagyon reméljük, hogy az év végéig megérkeznek az újak is. Az önkormányzat és a vállalkozó nagyon készséges, szoros az együttműködés a három fél között, annak érdekében, hogy minél hamarabb egy szép iskolában tudjunk tanítani” – zárta szavait az igazgatóhelyettes.

 

Archív fotó

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email