erdi_voroskereszt_ruhaosztas_190718

Ruhaosztást szervez az Érdi Vöröskereszt

Jótékonysági ruhaosztást szerveznek, csütörtökön 14 és 16 óra között az Alsó utca 8. szám alatt. Vadonatúj férfi-női, illetve gyermekruhákat, cipőket és játékokat tudnak szétosztani az önkéntesek a rászoruló családoknak, de ugyanebben az időpontban várják a ruhaadományokat is.

Az iskolakezdés előtt és a nehéz gazdasági helyzetben szeretne segíteni a Vöröskereszt augusztus 11-én – mondta el rádiónknak Sebők Krisztina, a Vöröskereszt területi munkatársa, aki elmondta, hogy adományokat is várnak, de kéri, hogy tiszta és hordható ruhákat legyenek kedvesek a felajánlók elajándékozni, olyat, amit maguk is szívesen viselnének. Kiemelte, főleg őszi és téli ruhákat várnak.

Tárnokon is lesz ruhaosztás, a Heinrich Antal Házban augusztus 16-án, kedden 11 és 14 óra között, ide is lehet adományokat vinni, akár iskolatáska vagy tanszer formájában.

Az Érdi Vöröskereszt kedden véradást is rendez az Érd Arénában.

A Vöröskereszt minden véradónak azt ajánlja, hogy a véradás napján egyen rendesen, igyon legalább két liter folyadékot, és ne felejtse otthon eredeti TAJ- és lakcímkártyáját, valamint a személyi igazolványát.

Véradó lehet mindenki, aki

  • egészségesnek érzi magát;
  • elmúlt 18, de még nincs 65 éves;
  • testsúlya meghaladja az 50 kilogrammot;
  • fél évnél régebben készíttetett tetoválást, testékszert.

A véradást egy orvosi vizsgálat előzi meg, ahol a vizsgáló orvos dönti el, adhatunk-e vért.

A véradáskor végzett szűrésen nem végeznek PCR-tesztet, mert a koronavírus cseppfertőzéssel terjed. Ha valaki már átesett a koronavíruson, az a gyógyulást követően három hét múlva (negatív PCR-teszttel két hét múlva) adhat vért.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email