20220803_174027

Megnyerte első hazai meccsét az Érdi VSE

20220803_174027

Megnyerte első hazai meccsét az Érdi VSE

Hazai pályán ért el értékes győzelmet az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjában, miután Farkas Bálint 72. percben szerzett védhetetlen fejesével 1–0-ra legyőzte a Tatabányai SC-t.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A komáromi 1–0-s idegenbeli siker után hazai pályán is megkezdte az új idényt az Érdi VSE NB III-as csapata, amely a szintén nagy változásokon áteső, de a nyitófordulóban az újonc Teskándot 5–2-re legyőző Tatabányát fogadta az Ercsi úti Sporttelepen.

A mérkőzés kiegyenlített játékot hozott, s bár valamivel a vendégek birtokolták többet a labdát, az első félidő első felében a kapura egyik fél sem volt igazán veszélyes. A Tatabánya egy kapu előtti kavarodás után és néhány gyengébb kísérlettel próbálkozott, melyek nem okoztak gondot a házigazda érdieknek. Igaz, egy rossz felszabadítás után a vendégek megszerezhették volna a vezetést, de csak a keresztlécet találták telibe.

A gól nélküli első félidő után a második játékrész elején több nagy ziccert hibáztak el a vendégek, s az egyre inkább felbátorodó érdiek is egyre több gondot okoztak a vendéglátónak.

Ennek köszönhetően a 72. percben egy baloldali beadásra a tökéletes ütemben érkező Farkas Bálint védhetetlenül fejelt a tatabányai kapuba, hiszen Balla Olivér csak beleütni tudott, hárítani nem.

Sőt, a hajrában már inkább az érdiek akarata érvényesült, s meg volt a lehetőség az előny növelésére is, de még egyszer már nem tudták bevenni a Tatabánya kapuját. Ennek ellenére kiküzdötték az újabb 1–0-s sikert.

“Mindkét csapat a biztos védekezésből próbált építkezni, ebből adódóan kissé sótlan is volt a mérkőzés. Egy-egy lehetőség akadt itt is, ott is, de egyik csapat sem kerekedett a másik fölé. Az döntötte el a találkozót, hogy a kapu előtt ki tudott pontosabban befejezni és ez hál’ istennek a javunkra dőlt el ezúttal. Szerintem ebben a csoportban minden mérkőzésen küzdeni kell, mindegy, milyen erősségű ellenféllel játszunk. De ez minden csapatra igaz, mert minden pontért meg kell küzdeni. A két győzelem nagy önbizalmat adhat a csapatnak, amiből bízom benne, hogy később táplálkozhatunk” – értékelt Ebedli Zoltán, az Érdi VSE edzője.

NB III, Nyugati csoport, 2. forduló
Érdi VSE–Tatabányai SC 1–0 (0–0)
Érd, 350 néző. V.: Gáspár A. (Mohos, Blum)
Érdi VSE: Kertész F. – Gubacsi, Pallagi, Fülöp, Németh G. V. – Farkas, Göblyös, Pál Sz. (Révész, 92. p.), Morvai, Kürti (Csoma-László, 71. p.) – Szabó R. (Pintér N., 81. p.)
Edző: Ebedli Zoltán
Gól: Farkas B. (72. p.)

(Forrás: Érdi VSE, Fotó: Pecsuvácz Péter)

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email