295971836_543866160866881_5597364675269670718_n

Többet járőrözik az érdi rendőrség és polgárőrség

Folyamatos topik az érdi Facebook csoportokban, hogy betörők járják Érdet. A problémáról az érdi rendőrség és polgárőrség is tud, sőt a polgármester figyelmét sem kerülték el az ezzel kapcsolatos hozzászólások.

Csőzik László a Facebookon írt arról, hogy rendszeresen olvas arról a közösségi médiában, hogy gyanús alakok járják a várost, bevilágítanak este elemlámpával a telkekre, van, ahova be is ugrottak, a besurranó tolvajok pedig elemelnek ezt-azt. Az érdiek betörési hullámtól tartanak, volt olyan polgár, aki térképet is készített arról, hol észlelték gyakrabban ezeket a gyanús figurákat.

Nemrég Szűcs Gábor alpolgármesterrel és a polgárőrség vezetőjével, Macsotay Tiborral „járőröztek”: körbejárták a várost.

“Azóta szinte naponta egyeztetünk, ma is átbeszéltük a helyzetet. Többször egyeztettem Nogula Tamás alezredes úrral is: az Érdi Rendőrkapitányság vezetője megnyugtatott, kollégái is tudnak a szájról szájra terjedő történetekről, többet járőröznek, jobban figyelnek (tavasszal a jelzésem alapján le is kapcsoltak egy gyanús társaságot). Ugyanakkor a rendőrséghez nem érkezik az átlagoshoz képest jóval több feljelentés, ahogy a polgárőrök sem kapnak több bejelentést.” – írta a városvezető.

Hozzátette: ez nem jelenti azt, hogy minden rendben lenne, a közösségi médiában leírt esetek ne lennének valósak. Ahhoz, hogy eredményes legyen a felderítés, a rendőrök, polgárőrök hatékonyan tudjanak fellépni, intézkedni, az kell, hogy mi érdiek segítsünk nekik. Ha bármi gyanúsat észlelnek, azt látják, tolvaj, betörő ólálkodik az utcában, kertek alatt, azonnal értesítsék a rendőrséget (112 a segélykérő szám, a telefontanú: +36-80/555-111), vagy tegyenek bejelentést a polgárőrség vezetőjénél: +36 30 2000 890, e-mail: macsotay.polgarorseg@gmail.com

Ugyanerre hívta fel egyébként a figyelmet Nogula Tamás, érdi rendőrkapitány, aki arra kért mindenkit, hogy elsősorban nekik szóljanak, ne pedig a facebookra írják ki, ha valami gyanúsat látnak.

“Mi a szolgálatunk során nem nézzük a facebookot, onnan nem nyerünk információt és bejelentést; van egy bejelentési protokoll, ahogyan reagálunk az eseményekre, ez a 112. Ez azért is fontos, mert ott ezeket a bejelentéseket naplózzák, és ezeket az információkat vissza tudjuk követni. Tehát lehet, hogy egy bejelentés, ami megtörténik pl. ma, arra lehet, hogy jövő szerdán fogunk rákeresni, és akkor fogunk rá úgymond reagálni, mert akkor jutott el hozzánk az esemény, akkor tudjuk bűncselekményhez vagy cselekményhez kötni, amit a 112-es segélyhívón bejelentettek.”

További cikkeink

Gallyaznak Érden az ELMÜ egyik hálózatának nyomvonalán, a Murányi, a Gellért, a Riminyáki, Ürmös, Kutyavári utcák környékén. Mutatjuk az érintett utcákat.

Augusztus 20-án örökbefogadó napot tart a Sirius, színes programokkal. Az utóbbi egy évben jelentősen visszaesett az érdeklődés a mentett kutyák iránt.

Elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a keddre várható zivatarok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat, többek közt Pest megyére is.

További cikkeink

Simon János Gergely, az érdi ipartestület elnöke volt a vendége a Bundáskenyér csütörtöki műsorának. A jelenlegi helyzetet a katás vállalkozók krízisként élik meg, és

Ötvenhárom, térköves parkolóhely kialakítását fejezték be a napokban a Batthyány iskola, a birkózócsarnok és a Fácán óvoda környékén, zöldfelületet alakítottak ki, új, széles járdát

Negyedik felkészülési mérkőzésén második sikerét aratta az Érd női kézilabdacsapata. Kopecz Barbaráék ezúttal a

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email