Dénes Mercédesz és Végh Richárd

Dénes Mercédesz második, Végh Richárd ötödik lett Romániában

Ezüstérmet szerzett Dénes Mercédesz az Ion Cornianu és Ladislau Simon nemzetközi birkózóversenyen. A romániai torna férfi mezőnyében Végh Richárd ötödik helyen zárt.

Mintegy húsz nemzet sportolói léptek birkózószőnyegre a román fővárosban, Bukarestben. Az Érdi Spartacus SC sportolói közül Dénes Mercédesz a nők 53 kg-os súlycsoportjában volt érdekelt. A sokszoros magyar bajnok első mérkőzésén 7-0-s győzelmet aratott román ellenfelével szemben, majd az elődöntőben francia riválisával szemben 14-4-re diadalmaskodott, végül pedig a fináléban 5-2-re kikapott ecuadori versenytársától.

“Összességében elégedett vagyok a versennyel. A magyar bajnokságon megsérültem az első meccsen és csak pár hete térhettem vissza a szőnyegre. Ennek ellenére jól ment a mozgás és a térdemet is stabilnak éreztem, úgyhogy ebből a szempontból átment a főpróbán. A döntőben kicsit előbb kellett volna elkezdeni hajtani az ecuadori ellenfelem, mert sokkal jobban fáradt mint én. Legközelebb már tudom, hogy mire készüljek ellene.” – nyilatkozta Dénes Mercédesz a hazaérkezést követően.

Végh Richárd a szabadfogásúak 97 kg-os mezőnyében úgy lett ötödik, hogy az első körben 7-4-re, tussal legyőzte le moldáv ellenfelét, az elődöntőben és később a bronzcsatában viszont alulmaradt kínai, illetve kazah sporttársával szemben.

“Most nem tudtam hozni a legjobb formám, mert fáradt voltam a sok utazástól. Ráadásul ebben a hónapban ez volt a hatodik versenyem, ami nem vált előnyömre. De nem csüggedek, mert most úgy is felkészülési időszak van. Októberre kell csúcsformában lennem, mert akkor lesz a világbajnokság.” – értékelt Végh Richárd.

(Fotó: Érdi Spartacus)

További cikkeink

Gallyaznak Érden az ELMÜ egyik hálózatának nyomvonalán, a Murányi, a Gellért, a Riminyáki, Ürmös, Kutyavári utcák környékén. Mutatjuk az érintett utcákat.

Augusztus 20-án örökbefogadó napot tart a Sirius, színes programokkal. Az utóbbi egy évben jelentősen visszaesett az érdeklődés a mentett kutyák iránt.

Elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a keddre várható zivatarok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat, többek közt Pest megyére is.

További cikkeink

Simon János Gergely, az érdi ipartestület elnöke volt a vendége a Bundáskenyér csütörtöki műsorának. A jelenlegi helyzetet a katás vállalkozók krízisként élik meg, és

Ötvenhárom, térköves parkolóhely kialakítását fejezték be a napokban a Batthyány iskola, a birkózócsarnok és a Fácán óvoda környékén, zöldfelületet alakítottak ki, új, széles járdát

Negyedik felkészülési mérkőzésén második sikerét aratta az Érd női kézilabdacsapata. Kopecz Barbaráék ezúttal a

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email