kozetkeztetes_200608

Ha nem kérik, nem lesz ingyenes gyermekétkeztetés

A veszélyhelyzet alatt meghosszabbított támogatások jogosultsága augusztus 31-én lejár.

Vargáné Dunai Mónika, a Polgármesteri Hivatal Humán-szolgáltatási főosztály osztályvezetője a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy a veszélyhelyzet alatt meghosszabbított támogatások jogosultsága augusztus 31-én lejár. Aki nem kéri újból a támogatást, annak a gyermeke szeptembertől nem veheti igénybe például az ingyenes gyermekétkeztetést.

Egyúttal hozzátette, igényelhető a gyermekétkeztetési díjkedvezmény is, a normatív kedvezményeken túl. Ezzel azok, akik jövedelemhatár szerint nem férnek bele a rendszeres gyermekvédelmi kedvezménybe – amellyel ingyenes az étkezés -, az 50 százalékos étkezést igénybe tudják venni, ha a jövedelem 85500 forint/ fő alatt van. Ez az iskolásokra vonatkozik, hiszen óvodában, bölcsődében ingyenes az étkezés.

További cikkeink

További cikkeink

Erős a balatoni forgalom az M7-es autópályán a fővárosból kifelé. Érd és Kápolnásnyék között telített sávokban lehet autózni, szakaszosan torlódnak a járművek.

Reneszánszukat élik a bolhapiacok, garázsvásárok, és nem kell különösebb tudomány, hogy rájöjjünk, miért: egyrészt a kincskeresés izgalma, másrészt a tárgyak kézzelfoghatósága miatt, a siker

Ritka dolog, hogy a város polgármesterétől veheti át egy édesapa a lánya születési anyakönyvi

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email