ebedli-zoltan

Erős középcsapatot szeretne Ebedli Zoltán

Két nap múlva rajtol a harmadosztályú futballbajnokság, melynek nyugati csoportjában az Érdi VSE is érdekelt lesz. A szezonkezdet előtt készült interjú Ebedli Zoltán vezetőedzővel a klub hivatalos weboldalán, az erdivse.hu-n.

Négyen visszavonultak és négyen távoztak az előző évi keretből, helyükre heten érkeztek, valamint további három fiatal is az NB III-as csapattal edz. Mennyire sikerült megfelelően pótolni a távozókat?

– A lehetőségeinkhez képest próbáltuk a legjobb játékosokat összegyűjteni, akik kötődnek is Érdhez. Ez sikerült és a keret kialakítása hamar le is zárult – mondta Ebedli Zoltán, az Érdi VSE NB III-as csapatának vezetőedzője.

Két győzelem, egy döntetlen és két vereség a felkészülési mérkőzések mérlege. Ezzel mennyire vagy megelégedve?

– A felkészülési mérkőzéseken elért eredményekből sok mindent nem szabad leszűrni, mert nagyon sok mindent kipróbáltunk, mivel sok új játékosunk van. Kerestük a megfelelő felállási formát, a játékosok megfelelő posztját és ennek megfelelően a mérkőzések sem mindig úgy alakultak, mintha bajnokik lettek volna, de minden mérkőzés szolgálta a felkészülést és mindegyik hasznos volt.

Mennyire alakult ki a csapatkohézió, annak tükrében , hogy viszonylag hamar véglegessé vált a keret?

– Sokat meg fognak határozni a sérülések, mert már augusztusban is hét mérkőzést játszunk, szóval aki az első mérkőzésen nem fog szóhoz jutni, az is megkapja a lehetőséget rövidesen, ebben biztos vagyok. A lehetőségeinkhez mérten próbáltunk minél több játékost igazolni, de azért nem túl hosszú a kispadunk, úgyhogy meghatározó lesz, mennyi sérültünk vagy eltiltottunk lesz az idényben.

Az előző idényben elért tizennegyedik hely után milyen célokat fogalmazott meg a vezetőség, illetve neked milyen elvárásaid vannak?

– Én szeretnék minimum egy erős középcsapatot a bajnokság végén, de ebben az is közrejátszik, hogy idény közben mennyit tudunk fejlődni, csiszolódni, mert a rengeteg mérkőzés alatt ez változni fog. Mindenképp számítok még változásokra és a lejátszott öt hivatalos és egy nem hivatalos edzőmérkőzés kevés volt. A felkészülést is nehezítette, hogy volt betegünk, aki másfél hetet kihagyott és voltak kisebb sérülések is, úgyhogy mindenképp számítok rá, hogy tovább fejlődünk a bajnoki évad során is.

Újítás, hogy idéntől kezdődően kötelezően kell játszatni 2004-es születésű fiatalt a harmadosztályban. Mennyire sikerült minőségi fiatalokat igazolni?

– Sikerült megfelelő képességű fiatalokat találni, főleg úgy, hogy több NB III-as edzővel is beszéltem és mindenhol nagyon nehéz volt ennek a szabálynak megfelelni. Az egyik legnehezebb edzői feladat a fiatalok beintegrálása a felnőtt futballba. Ez nekem sem könnyebb, annak ellenére, hogy utánpótlással is foglalkozom. Őket a felnőtt labdarúgásban elindítani nagyon nehéz feladat. Mivel felnőtt csapat edzője most vagyok először és a szabály is új, ezt majd az idő eldönti, mennyire sikerült.

A Magyar Kupában már augusztus 6-án, a Tolna megyei első osztályú Bölcske vendégeként elkezdi szereplését a csapat. Itt milyen célokat határozott meg a vezetőség?

– Mindenképp szeretnénk minél tovább jutni, nem fogjuk feladni a kupát a bajnokság kedvéért. Megpróbálunk minden meccsre úgy kiállni, hogy továbbjussunk.

(Forrás/Fotó: Érdi VSE)

További cikkeink

További cikkeink

Erős a balatoni forgalom az M7-es autópályán a fővárosból kifelé. Érd és Kápolnásnyék között telített sávokban lehet autózni, szakaszosan torlódnak a járművek.

Reneszánszukat élik a bolhapiacok, garázsvásárok, és nem kell különösebb tudomány, hogy rájöjjünk, miért: egyrészt a kincskeresés izgalma, másrészt a tárgyak kézzelfoghatósága miatt, a siker

Ritka dolog, hogy a város polgármesterétől veheti át egy édesapa a lánya születési anyakönyvi

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email