ebedli-zoltan

Erős középcsapatot szeretne Ebedli Zoltán

ebedli-zoltan

Erős középcsapatot szeretne Ebedli Zoltán

Két nap múlva rajtol a harmadosztályú futballbajnokság, melynek nyugati csoportjában az Érdi VSE is érdekelt lesz. A szezonkezdet előtt készült interjú Ebedli Zoltán vezetőedzővel a klub hivatalos weboldalán, az erdivse.hu-n.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Négyen visszavonultak és négyen távoztak az előző évi keretből, helyükre heten érkeztek, valamint további három fiatal is az NB III-as csapattal edz. Mennyire sikerült megfelelően pótolni a távozókat?

– A lehetőségeinkhez képest próbáltuk a legjobb játékosokat összegyűjteni, akik kötődnek is Érdhez. Ez sikerült és a keret kialakítása hamar le is zárult – mondta Ebedli Zoltán, az Érdi VSE NB III-as csapatának vezetőedzője.

Két győzelem, egy döntetlen és két vereség a felkészülési mérkőzések mérlege. Ezzel mennyire vagy megelégedve?

– A felkészülési mérkőzéseken elért eredményekből sok mindent nem szabad leszűrni, mert nagyon sok mindent kipróbáltunk, mivel sok új játékosunk van. Kerestük a megfelelő felállási formát, a játékosok megfelelő posztját és ennek megfelelően a mérkőzések sem mindig úgy alakultak, mintha bajnokik lettek volna, de minden mérkőzés szolgálta a felkészülést és mindegyik hasznos volt.

Mennyire alakult ki a csapatkohézió, annak tükrében , hogy viszonylag hamar véglegessé vált a keret?

– Sokat meg fognak határozni a sérülések, mert már augusztusban is hét mérkőzést játszunk, szóval aki az első mérkőzésen nem fog szóhoz jutni, az is megkapja a lehetőséget rövidesen, ebben biztos vagyok. A lehetőségeinkhez mérten próbáltunk minél több játékost igazolni, de azért nem túl hosszú a kispadunk, úgyhogy meghatározó lesz, mennyi sérültünk vagy eltiltottunk lesz az idényben.

Az előző idényben elért tizennegyedik hely után milyen célokat fogalmazott meg a vezetőség, illetve neked milyen elvárásaid vannak?

– Én szeretnék minimum egy erős középcsapatot a bajnokság végén, de ebben az is közrejátszik, hogy idény közben mennyit tudunk fejlődni, csiszolódni, mert a rengeteg mérkőzés alatt ez változni fog. Mindenképp számítok még változásokra és a lejátszott öt hivatalos és egy nem hivatalos edzőmérkőzés kevés volt. A felkészülést is nehezítette, hogy volt betegünk, aki másfél hetet kihagyott és voltak kisebb sérülések is, úgyhogy mindenképp számítok rá, hogy tovább fejlődünk a bajnoki évad során is.

Újítás, hogy idéntől kezdődően kötelezően kell játszatni 2004-es születésű fiatalt a harmadosztályban. Mennyire sikerült minőségi fiatalokat igazolni?

– Sikerült megfelelő képességű fiatalokat találni, főleg úgy, hogy több NB III-as edzővel is beszéltem és mindenhol nagyon nehéz volt ennek a szabálynak megfelelni. Az egyik legnehezebb edzői feladat a fiatalok beintegrálása a felnőtt futballba. Ez nekem sem könnyebb, annak ellenére, hogy utánpótlással is foglalkozom. Őket a felnőtt labdarúgásban elindítani nagyon nehéz feladat. Mivel felnőtt csapat edzője most vagyok először és a szabály is új, ezt majd az idő eldönti, mennyire sikerült.

A Magyar Kupában már augusztus 6-án, a Tolna megyei első osztályú Bölcske vendégeként elkezdi szereplését a csapat. Itt milyen célokat határozott meg a vezetőség?

– Mindenképp szeretnénk minél tovább jutni, nem fogjuk feladni a kupát a bajnokság kedvéért. Megpróbálunk minden meccsre úgy kiállni, hogy továbbjussunk.

(Forrás/Fotó: Érdi VSE)

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email