nimszterezia2_220727

Újabb tárlat az idősotthonban

nimszterezia2_220727

Újabb tárlat az idősotthonban

Nimsz Terézia festményeiből nyílik kiállítás augusztus 4-én a Szociális Gondozó Központban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Már hagyomány, hogy a Topoly utcai épületben havonta kiállítás nyílik érdi és környékbeli alkotók műveiből. Augusztus 4-étől egy hónapig Nimsz Terézia festményeit láthatjuk az épület közösségi terének falain.

Nimsz Terézia Tatabányán született, ott is nőtt fel. Már gyerekkoromban vonzódott a rajzoláshoz, festéshez. Az általános iskolában Brém Ferenc szobrászművész (1927-1988), a középiskolában, ahol óvónőnek tanult, Papp Albert festőművész (1938-2015) tanította – a festő műtermébe többször is ellátogatott az osztálytársaival, és a lelke mélyén ott élt a vágy, hogy olyan jó lenne így rajzolni, festeni…

Éveken keresztül óvónőként élte ki alkotókedvét. Később Budapestre költözött,  egyre többet látogatta a kortárs képzőművészek kiállításait, és közben rajzolni kezdett – a festéshez még nem volt bátorsága. Óvónőként újra tanulni kezdett, szakdolgozatát „Képzőművész-tehetségek az óvodában” címmel írta.

Egy híres festőművész biztatására kezdett festeni,  aki szakmai tanácsokkal is ellátta. Nimsz Terézia rajz- és festészeti tudását autodidakta módon, könyvekkel és internetes oktatófilmek segítségével is fejlesztette, és részt vett több alkotótáborban is.  2018 óta tagja a Képzőművészek Érdi Közösségének.

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email