nimszterezia2_220727

Újabb tárlat az idősotthonban

Nimsz Terézia festményeiből nyílik kiállítás augusztus 4-én a Szociális Gondozó Központban.

Már hagyomány, hogy a Topoly utcai épületben havonta kiállítás nyílik érdi és környékbeli alkotók műveiből. Augusztus 4-étől egy hónapig Nimsz Terézia festményeit láthatjuk az épület közösségi terének falain.

Nimsz Terézia Tatabányán született, ott is nőtt fel. Már gyerekkoromban vonzódott a rajzoláshoz, festéshez. Az általános iskolában Brém Ferenc szobrászművész (1927-1988), a középiskolában, ahol óvónőnek tanult, Papp Albert festőművész (1938-2015) tanította – a festő műtermébe többször is ellátogatott az osztálytársaival, és a lelke mélyén ott élt a vágy, hogy olyan jó lenne így rajzolni, festeni…

Éveken keresztül óvónőként élte ki alkotókedvét. Később Budapestre költözött,  egyre többet látogatta a kortárs képzőművészek kiállításait, és közben rajzolni kezdett – a festéshez még nem volt bátorsága. Óvónőként újra tanulni kezdett, szakdolgozatát „Képzőművész-tehetségek az óvodában” címmel írta.

Egy híres festőművész biztatására kezdett festeni,  aki szakmai tanácsokkal is ellátta. Nimsz Terézia rajz- és festészeti tudását autodidakta módon, könyvekkel és internetes oktatófilmek segítségével is fejlesztette, és részt vett több alkotótáborban is.  2018 óta tagja a Képzőművészek Érdi Közösségének.

 

 

További cikkeink

A szünidőben is zajlik az élet a Gárdonyi iskolában: a (tisztasági) festés mellett a tornatermet is felújítják, és új gázkazánokat kaptak a nyáron.

Korhű római folyami hajó köt ki a Duna-parton augusztus 15-én délután Százhalombattán. A nemzetközi projekt részeként megvalósuló, római kori hagyományőrző programba bekapcsolódhatnak az érdeklődők is.

További cikkeink

Két tizenegyes, piros lap, az emberhátrány ellenére érdi mezőnyfölény – a vendég Érdi VSE

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email