22_03_29_erdmost_nincskep

Idén is támogatja Érd a tanévkezdést

22_03_29_erdmost_nincskep

Idén is támogatja Érd a tanévkezdést

A nehéz helyzetben élő családok idén is igénybe vehetik a gyermekenként tíz-tízezer forintos tanévkezdési támogatást az önkormányzatnál. A beadványok már most, július végén folyamatosan érkeznek a hivatalba.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az igénylés feltételei nem változtak tavaly óta: a családban az egy főre jutó jövedelem nem haladhatja meg a 114 ezer forintot, a gyermeknek pedig bölcsődébe, óvodába, iskolába (vagy felsőfokú intézménybe) kell járnia. (Csak a nappali tagozatos oktatásban részt vevő diákok után igényelhető ez a támogatás.)

Összege idén is tízezer forint, ami szabadon felhasználható a tanévkezdéshez kapcsolódó kiadásokra.

A kérelem benyújtásának határideje szeptember 30-a.

Az igényléseket a város honlapján elérhető nyomtatványon lehet benyújtani, papíralapon a Humán-szolgáltatási Főosztályon (félfogadási időben), vagy postai úton, valamint elektronikusan, az ügyfélkapun keresztül, ha a kérelmező rendelkezik elektronikus aláírással.

A kérelemhez jövedelemigazolást, illetve a 16. életévét betöltött gyermek esetén iskolalátogatási igazolást, nagykorúnál pedig a tanulói jogviszony igazolását kell benyújtani.

Mint Vargáné Dunai Mónika, a Humán-szolgáltatási Főosztály osztályvezetője elmondta, 2020-ban és 2021-ben körülbelül 800 gyermek kapott iskolakezdési támogatást, idén pedig 31 gyermek számára igényelték ezt a segítséget, de már most folyamatosan érkeznek a beadványok.

Hallgassa meg az ÉrdFM 101.3 interjúját Vargáné Dunai Mónikával:

 

Archív fotó

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email