iskolakezdes2_190815

Idén is támogatja Érd a tanévkezdést

A nehéz helyzetben élő családok idén is igénybe vehetik a gyermekenként tíz-tízezer forintos tanévkezdési támogatást az önkormányzatnál. A beadványok már most, július végén folyamatosan érkeznek a hivatalba.

Az igénylés feltételei nem változtak tavaly óta: a családban az egy főre jutó jövedelem nem haladhatja meg a 114 ezer forintot, a gyermeknek pedig bölcsődébe, óvodába, iskolába (vagy felsőfokú intézménybe) kell járnia. (Csak a nappali tagozatos oktatásban részt vevő diákok után igényelhető ez a támogatás.)

Összege idén is tízezer forint, ami szabadon felhasználható a tanévkezdéshez kapcsolódó kiadásokra.

A kérelem benyújtásának határideje szeptember 30-a.

Az igényléseket a város honlapján elérhető nyomtatványon lehet benyújtani, papíralapon a Humán-szolgáltatási Főosztályon (félfogadási időben), vagy postai úton, valamint elektronikusan, az ügyfélkapun keresztül, ha a kérelmező rendelkezik elektronikus aláírással.

A kérelemhez jövedelemigazolást, illetve a 16. életévét betöltött gyermek esetén iskolalátogatási igazolást, nagykorúnál pedig a tanulói jogviszony igazolását kell benyújtani.

Mint Vargáné Dunai Mónika, a Humán-szolgáltatási Főosztály osztályvezetője elmondta, 2020-ban és 2021-ben körülbelül 800 gyermek kapott iskolakezdési támogatást, idén pedig 31 gyermek számára igényelték ezt a segítséget, de már most folyamatosan érkeznek a beadványok.

Hallgassa meg az ÉrdFM 101.3 interjúját Vargáné Dunai Mónikával:

 

Archív fotó

További cikkeink

További cikkeink

Erős a balatoni forgalom az M7-es autópályán a fővárosból kifelé. Érd és Kápolnásnyék között telített sávokban lehet autózni, szakaszosan torlódnak a járművek.

Reneszánszukat élik a bolhapiacok, garázsvásárok, és nem kell különösebb tudomány, hogy rájöjjünk, miért: egyrészt a kincskeresés izgalma, másrészt a tárgyak kézzelfoghatósága miatt, a siker

Ritka dolog, hogy a város polgármesterétől veheti át egy édesapa a lánya születési anyakönyvi

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email