rendorseg_DomonkosBalint

Hiába futott el, a rendőrök elkapták

rendorseg_DomonkosBalint

Hiába futott el, a rendőrök elkapták

Az érdi rendőrök elfogták azt a 24 éves tabajdi férfit, aki a gyanú szerint több ingatlanba betört, vagy besurrant.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Egy 78 éves férfi bejelentésére indultak meg az érdi járőrök 2022. június 22-én. Az idős házába egy ismeretlen férfi és egy nő – vashulladék után érdeklődve – becsengetett, amíg a nő elterelte a szépkorú figyelmét, társa a pincéből ellopott két villanyfúrót, egy csiszológépet, majd mint, akik jól végezték „dolgukat” távoztak a helyszínről.

A rendőrök az összegyűjtött adatokra hagyatkozva egy héttel később pillantották meg egy érdi udvaron a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható személygépkocsit, és annak 24 éves tabajdi tulajdonosát. A férfi, miután leesett neki a tantusz, hogy érte jöttek, felvette a nyúlcipőt, futásnak eredt, azonban a rendőri bekerítés megakadályozta menekülését – bilincselve előállították.

A nyomozók szélesítették az ügyet és a férfi bűnlajstromát is, kiderítették, hogy vagyon elleni bűncselekményeit hol egyedül, hol ezidáig ismeretlen társával követte el. Nem válogatott, a betörés módszere, valamint az ellopott zsákmány is mindegy volt számára. A munkanélküli férfi a kihallgatásán a terhére rótt bűncselekmények nagy részét beismerte, azokról részletesen vallott. Azt is elmondta, hogy az egyik balhét egy, az autóját „pénzcsinálásra” kölcsönkérő srácok, nem pedig ő követte el. Egy másikban ugyan nem vett részt tevékenyen, de a zsákmányból 50 ezer forintos részesedést kapott. Volt, hogy csak figyelt, míg társa „pénzt csinált”, de egyedül is rápróbált lakásokra.

Az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a férfival szemben több rendbeli, üzletszerűen elkövetett lopás vétségének, valamint lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le vele szemben a további eljárást.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email