rendorseg_DomonkosBalint

Hiába futott el, a rendőrök elkapták

Az érdi rendőrök elfogták azt a 24 éves tabajdi férfit, aki a gyanú szerint több ingatlanba betört, vagy besurrant.

Egy 78 éves férfi bejelentésére indultak meg az érdi járőrök 2022. június 22-én. Az idős házába egy ismeretlen férfi és egy nő – vashulladék után érdeklődve – becsengetett, amíg a nő elterelte a szépkorú figyelmét, társa a pincéből ellopott két villanyfúrót, egy csiszológépet, majd mint, akik jól végezték „dolgukat” távoztak a helyszínről.

A rendőrök az összegyűjtött adatokra hagyatkozva egy héttel később pillantották meg egy érdi udvaron a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható személygépkocsit, és annak 24 éves tabajdi tulajdonosát. A férfi, miután leesett neki a tantusz, hogy érte jöttek, felvette a nyúlcipőt, futásnak eredt, azonban a rendőri bekerítés megakadályozta menekülését – bilincselve előállították.

A nyomozók szélesítették az ügyet és a férfi bűnlajstromát is, kiderítették, hogy vagyon elleni bűncselekményeit hol egyedül, hol ezidáig ismeretlen társával követte el. Nem válogatott, a betörés módszere, valamint az ellopott zsákmány is mindegy volt számára. A munkanélküli férfi a kihallgatásán a terhére rótt bűncselekmények nagy részét beismerte, azokról részletesen vallott. Azt is elmondta, hogy az egyik balhét egy, az autóját „pénzcsinálásra” kölcsönkérő srácok, nem pedig ő követte el. Egy másikban ugyan nem vett részt tevékenyen, de a zsákmányból 50 ezer forintos részesedést kapott. Volt, hogy csak figyelt, míg társa „pénzt csinált”, de egyedül is rápróbált lakásokra.

Az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a férfival szemben több rendbeli, üzletszerűen elkövetett lopás vétségének, valamint lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le vele szemben a további eljárást.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email