SAMSUNG CAMERA PICTURES

Virágos vészhelyzet

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Virágos vészhelyzet

Darázsveszélyre hívták fel a figyelmet a József téri játszótéren.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„A játszótér teljes területén darácsveszély (sic) van! A homokozóba is befészkelték magukat, ezért ott játszani komoly kockázatot jelent!” – ezzel a szöveggel helyezett ki valaki egy papírlapot a József téri játszótér kapujára. Az arra járók lefotózták, majd közzétették az egyik helyi közösségi portálon.

László Ferenctől, a Polgármesteri Hivatal kommunikációs vezetőjétől megtudtuk: a darázsveszélyről szóló tájékoztatást nem a város helyezte ki. „Figyelünk az ilyen jelzésekre. Az ÉKFI kiküldött egy munkatársat, hogy megvizsgálja, valóban vannak-e darazsak a játszótéren, és kell-e intézkedni” – mondta.

Az ÉKFI utánanézett a darazsaknak: mint kiderült, a csörgőfa, illetve a japánakác virágzása miatt rajzanak a méhek a játszótéren, de mivel ez csak ideiglenesen okoz gondot, kiirtásukat, illetve a játszótér bezárását nem tartják indokoltnak. Az érdi lakos által kitett táblát azóta már lecserélték a friss információt tartalmazóra.

(Ami a darazsakat, méheket vonzó növényeket illeti, mindkét díszfa kedvelt és népszerű fajta, sok közparkot díszítenek, árnyékolnak csörgőfával, illetve japánakáccal országszerte.) A játszótereket egyébként folyamatosan felügyelik és orvosolják a gondokat: mint László Ferenc elmondta, nemrég a Papi földeken javították a gumiburkolatot. „Egyes játékokat is karbantartunk, felújítunk, ezért ezek most nem használhatók” – tette hozzá.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email