semmelweis_220628

Az egészségügy ünnepe

A pénteki Semmelweis-napon a „törzsgárdatag” dolgozók megünneplése mellett szóba kerültek azok a nehézségek is, amelyekkel a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény küzd.

Harminc éve ünnepeljük Semmelweis Ignác születésének évfordulóján a magyar egészségügy napját, tizenegy éve pedig az egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nappá is vált július 1-je. Érden a Dr. Romics László Egészségügyi Intézményben évek óta megünneplik ezt a napot, és virággal, oklevéllel köszönik meg azok munkáját, akik 5-35 éve az intézményben dolgoznak.

Az idei alkalom rendkívülinek volt mondható: a pandémia miatt az előző két évben elmaradt az ünnepség, az 5-35 éves szolgálati időt elért munkatársak csak szűk körben vehették át az elismerést, ezért most őket is köszöntötték.

Csőzik László polgármester bejelentette: a szakrendelő modernizálása során a támogatási keretből megmaradt mintegy 250 millió forint, amiből többek közt egy naperőművet építenek ki.

Bárány Zsolt, az intézmény főigazgatója felidézte a pandémia idejét tett intézkedéseiket, beszélt az elért eredményekről, ugyanakkor a szakemberhiányról is.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email