22_03_29_erdmost_nincskep

Római kori lakoma a Múzeumok Éjszakáján

22_03_29_erdmost_nincskep

Római kori lakoma a Múzeumok Éjszakáján

A battai Matrica Múzeum a Poroszlai Ildikó u. 2. szám alatt rendezi meg a Múzeumok Éjszakáját. A programok időutazásra viszik a látogatókat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Üdvözlet Matricából – „Római limes nap” címmel szervezik meg az estébe nyúló rendezvényt, amelyhez kapcsolódik egy pénteki kiállításmegnyitó is (a tárlatról itt olvashatnak részletesebben).

A Régészeti Parkban szombaton már kora délután kezdetét veszi a Múzeumok Éjszakája: 14-től 20 óráig az állandó programok között található a kézműveskedés, óránként indítanak halomsír-látogatást, és különféle árusok is kínálják majd portékáikat, például gyógynövényeket, illetve a Sérültekért Alapítvány gondozottjai által készített kerámiákat, kosarakat, szőtteseket.

Délután 3 órakor a Szironta csengettyűs együttes műsora következik, majd 16 órától a Legio Leonum Valentiniani hagyományőrző csoport mutat be késő római viseleteket és harci felszereléseket. Emellett a látogatók részt vehetnek ókori játékokban, sőt, 17 órától egy lakomán is, A menü “Becsinált Matius-módra” elnevezést kapta – ismertette az Érd FM 101,3 Zónázó című műsorában Takácsné Németh Gabriella igazgató.

Takácsné Németh Gabriella arról is beszámolt, hogy a Régészeti Park egy unió által támogatott projekt egyik állomása, ahol műszeres mérésekkel kutattak eddig fel nem tárt területeket. Ehhez kapcsolódóan látható kiállítás szeptember végéig a Matrica Múzeumban, és augusztus közepén egy igazi római hajó is érkezik a Dunán Százhalombattára. A vízi jármű hiteles másolata Németországból indul, önkéntesek eveznek majd a hajón, ami a  városban is kiköt, és három napig élvezik Százhalombatta vendégszeretetét.

Amellett, hogy az érdeklődők beszélgethetnek az evezősökkel, egyéb programokat is szerveznek, amelyek kapcsolódnak a Summerfesthez is.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email