lehallgatocsl3_220329

Lehallgatásbotrány: a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat vizsgálatára várnak

Továbbra sem tudni, ki szerelte fel a megfigyelő és lehallgató berendezést az érdi városházán - írja a 24.hu. 

Március végén a polgármesteri hivatalban megfigyelő- és lehallgatóberendezést találtak a plafonon lévő egyik spotlámpában, a polgármesteri titkárságon,  Csőzik László polgármester általános helyettesének irodájában. “Természetesen feljelentést tettem a rendőrségen. Ami első blikkre megállapítható: a kémkamera vette a szobában zajló eseményeket. Ami drámaibb: a kamera pont az asztalon lévő számítógép felett volt, tehát akár a begépelt jelszavakat is venni tudta. Remélem, a nyomozás kideríti, ki és miért szerelte fel, hogyan és kinek továbbította a jeleket” – nyilatkozta akkor Csőzik László polgármester (erről itt írtunk bővebben.)

Az ÉrdMost április végén érdeklődött a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon, milyen fejlemények történtek az elmúlt hónapban. Mint Hadházi Kornél rendőr őrnagy,  sajtóreferens elmondta, a nyomozás folyamatban van, még várnak a szakértői vizsgálatra.

Azóta érdemi változás nem történt – ahogy a 24.hu június 8-ai cikkében írja, a városvezetés április közepén kapott egy tájékoztatást arról, hogy az ügyben a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat rendelt ki igazságügyi informatikai szakértőt a vizsgálat elvégzésére. Azóta nem jelentkeztek.

Csőzik László nem zárja ki, hogy a 2011 óta működő LED-izzóban talált kamerát még az előző, fideszes éra belső konfliktusaiban „vethették be” és egyre kevésbé gondolja azt, hogy ellenük irányult.

Archív fotó

További cikkeink

A Határtalanul Program keretében tölthetett négy napot Erdélyben az Érdligeti Általános Iskola hatvanhat diákja és hat pedagógusa. Az intézmény 4,3 millió forintot nyert el a

További cikkeink

A szakértők szerint augusztus közepe lehet a legnehezebb időszak a hazai üzemanyag-ellátásban, de egyes érdi kutakon már kedden sem lehetett kapni 95-ös benzint.

Gallyaznak Érden az ELMÜ egyik hálózatának nyomvonalán, a Murányi, a Gellért, a Riminyáki, Ürmös, Kutyavári utcák környékén. Mutatjuk az érintett utcákat.

Az érdi önkormányzat a helyi ipartestülettel együttműködve két ingyenes előadást szervez mindazok számára, akik

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email