lehallgatocsl3_220329

Lehallgatásbotrány: a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat vizsgálatára várnak

lehallgatocsl3_220329

Lehallgatásbotrány: a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat vizsgálatára várnak

Továbbra sem tudni, ki szerelte fel a megfigyelő és lehallgató berendezést az érdi városházán - írja a 24.hu. 

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Március végén a polgármesteri hivatalban megfigyelő- és lehallgatóberendezést találtak a plafonon lévő egyik spotlámpában, a polgármesteri titkárságon,  Csőzik László polgármester általános helyettesének irodájában. „Természetesen feljelentést tettem a rendőrségen. Ami első blikkre megállapítható: a kémkamera vette a szobában zajló eseményeket. Ami drámaibb: a kamera pont az asztalon lévő számítógép felett volt, tehát akár a begépelt jelszavakat is venni tudta. Remélem, a nyomozás kideríti, ki és miért szerelte fel, hogyan és kinek továbbította a jeleket” – nyilatkozta akkor Csőzik László polgármester (erről itt írtunk bővebben.)

Az ÉrdMost április végén érdeklődött a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon, milyen fejlemények történtek az elmúlt hónapban. Mint Hadházi Kornél rendőr őrnagy,  sajtóreferens elmondta, a nyomozás folyamatban van, még várnak a szakértői vizsgálatra.

Azóta érdemi változás nem történt – ahogy a 24.hu június 8-ai cikkében írja, a városvezetés április közepén kapott egy tájékoztatást arról, hogy az ügyben a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat rendelt ki igazságügyi informatikai szakértőt a vizsgálat elvégzésére. Azóta nem jelentkeztek.

Csőzik László nem zárja ki, hogy a 2011 óta működő LED-izzóban talált kamerát még az előző, fideszes éra belső konfliktusaiban „vethették be” és egyre kevésbé gondolja azt, hogy ellenük irányult.

Archív fotó

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email