kodalykorosi_220608

Érdi győzelem a Kodály Zoltán Műveltségi Vetélkedőn

A területi után az országos döntőt is megnyerte a Kőrösi iskola csapata az országos Kodály Zoltán Műveltségi Vetélkedőt.

Érd városa és a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola még öt évvel ezelőtt hívta életre az országos Kodály Zoltán Műveltségi Vetélkedőt. A zeneszerző születésének 140. és halálának 55. évfordulója alkalmából ismét megtartották a rendezvényt, ezzel is bővítve a fiatalok kulturális ismereteit, részletes betekintést nyújtva Kodály Zoltán életművébe.

Kertész Attila, a Magyar Kodály Társaság elnöke az Érdi Televíziónak elmondta: a koncertek, népdalversenyek mellett éltetni kell ezt a műfajt is.

“A szellemi vetélkedő két szempontból is nagyszerű: egyrészt azért, mert csapatmunkában oldják meg a feladatokat a gyerekek, másrészt azért, mert Kodály szellemisége, élete és munkássága mellett megismerkednek azzal a kultúrával is, amit Kodály zeneszerzési technikája, módszere, énekes gyakorlata, egyáltalán, a felszabadult közös éneklés jelent. Emellett A diákok láthatóan nagyszerűen felkészültek a versenyre”.

Az Érden megrendezett döntőben hat csapat mérte össze tudását. Jöttek Győrből, Nyíregyházáról, Salgótarjánből, Szegedről és Szekszárdról – és természetesen köztük volt a Kőrösi csapata is, amely megnyerte a versenyt, és több,

A Kőrösi iskola csapata megnyerte az áprilisi területi döntőt, június 7-én pedig az országos megmérettetést is, amin hat csapat indult. A második Szeged, a harmadik Győr lett, őket követte Salgótarján, Nyíregyháza és Szekszárd.

 

 

További cikkeink

Ritka dolog, hogy a város polgármesterétől veheti át egy édesapa a lánya születési anyakönyvi kivonatát - igaz, az sem túl gyakori, hogy a pici egy

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email