kodalykorosi_220608

Érdi győzelem a Kodály Zoltán Műveltségi Vetélkedőn

kodalykorosi_220608

Érdi győzelem a Kodály Zoltán Műveltségi Vetélkedőn

A területi után az országos döntőt is megnyerte a Kőrösi iskola csapata az országos Kodály Zoltán Műveltségi Vetélkedőt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Érd városa és a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola még öt évvel ezelőtt hívta életre az országos Kodály Zoltán Műveltségi Vetélkedőt. A zeneszerző születésének 140. és halálának 55. évfordulója alkalmából ismét megtartották a rendezvényt, ezzel is bővítve a fiatalok kulturális ismereteit, részletes betekintést nyújtva Kodály Zoltán életművébe.

Kertész Attila, a Magyar Kodály Társaság elnöke az Érdi Televíziónak elmondta: a koncertek, népdalversenyek mellett éltetni kell ezt a műfajt is.

„A szellemi vetélkedő két szempontból is nagyszerű: egyrészt azért, mert csapatmunkában oldják meg a feladatokat a gyerekek, másrészt azért, mert Kodály szellemisége, élete és munkássága mellett megismerkednek azzal a kultúrával is, amit Kodály zeneszerzési technikája, módszere, énekes gyakorlata, egyáltalán, a felszabadult közös éneklés jelent. Emellett A diákok láthatóan nagyszerűen felkészültek a versenyre”.

Az Érden megrendezett döntőben hat csapat mérte össze tudását. Jöttek Győrből, Nyíregyházáról, Salgótarjánből, Szegedről és Szekszárdról – és természetesen köztük volt a Kőrösi csapata is, amely megnyerte a versenyt, és több,

A Kőrösi iskola csapata megnyerte az áprilisi területi döntőt, június 7-én pedig az országos megmérettetést is, amin hat csapat indult. A második Szeged, a harmadik Győr lett, őket követte Salgótarján, Nyíregyháza és Szekszárd.

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email