Mától Szalay Jenő nevét viseli a VMG tornacsarnoka

A legendás testnevelő tanár 44 éven át tanított az érdi gimnáziumban.

2017 májusban adták át a Vörösmarty Gimnázium tornacsarnokát, de már akkor megfogalmazódott, hogy az épület akár az iskola egykori testnevelő tanárának a nevét is viselhetné. Öt évvel később pedig az ötlet valósággá is vált, így a csarnok mától Szalay Jenő nevét viseli.

Szalay Jenő 1964 és 2008 között tanított az érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban. Vezetésével alakult meg az Érdi VSE atlétika szakosztálya, ahol több országos csúcsot értek el a tanítványai. 1993-ban az év utánpótlás illetve atlétika edzőjének választották. 2012-ben pedig megkapta Érd Város Életmű Díját is.

Kapcsolódó cikkeink

Gallyaznak Érden az ELMÜ egyik hálózatának nyomvonalán, a Murányi, a Gellért, a Riminyáki, Ürmös, Kutyavári utcák környékén. Mutatjuk az érintett utcákat.

Augusztus 20-án örökbefogadó napot tart a Sirius, színes programokkal. Az utóbbi egy évben jelentősen visszaesett az érdeklődés a mentett kutyák iránt.

Elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a keddre várható zivatarok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat, többek közt Pest megyére is.

További cikkeink

Simon János Gergely, az érdi ipartestület elnöke volt a vendége a Bundáskenyér csütörtöki műsorának. A jelenlegi helyzetet a katás vállalkozók krízisként élik meg, és

Ötvenhárom, térköves parkolóhely kialakítását fejezték be a napokban a Batthyány iskola, a birkózócsarnok és a Fácán óvoda környékén, zöldfelületet alakítottak ki, új, széles járdát

Negyedik felkészülési mérkőzésén második sikerét aratta az Érd női kézilabdacsapata. Kopecz Barbaráék ezúttal a
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email