22_03_29_erdmost_nincskep

Házhoz menő szelektív gyűjtés lehet Battán is

22_03_29_erdmost_nincskep

Házhoz menő szelektív gyűjtés lehet Battán is

Harmincnégy napirendi pontot tárgyalt május 26-án Százhalombatta képviselőtestülete.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Százhalombatta képviselőtestülete május 26-án tartotta soron következő ülését a Szekeres József Konferencia Központban, Bóna Zoltán országgyűlési képviselő jelenlétében.
Bóna Zoltán országgyűlési képviselő köszönetet mondott a százhalombattai szavazóknak, amiért nagy számban járultak az urnákhoz, és külön megköszönte annak a 4500 városi állampolgárnak a bizalmat, akik rá adták le voksukat. Reményét fejezte ki, hogy folytatódik az a mindkét fél számára előnyös és hatékony együttműködés, ami az elmúlt 8 évet is jellemezte. 
Vezér Mihály polgármester válaszában tovább erősítette az országgyűlési képviselővel történő együttműködés jelentőségét, majd felhívta a figyelmet arra, hogy Százhalombatta érdeke a mindenkori regnáló politikai szereplőkkel kialakított, egymás kölcsönös tiszteletén alapuló együttműködés, ami a múltban is több projekt megvalósulását tette lehetővé.
Mánya Zsolt képviselő a háborús vészhelyzet kihirdetése apropóján arra szeretett volna választ kapni, hogy mire számíthat a lakosság. Bóna Zoltán válaszában arról beszélt, hogy  igen nehéz időszakot él meg az ország a szomszédban zajló háborús helyzet miatt, reménynek adott hangot, hogy a lakosságot ez nem fogja érinteni, a probléma kezelése megmarad kormányzati szinten.
A képviselőtestület megszavazta a gyermek háziorvosok és fogorvosok informatikai eszközállományának fejlesztését, és a megfelelő üzemeltetéséhez elengedhetetlen informatikai háttér kialakítását.
A testület döntésének értelmében július 1-től a közétkeztetést a Városi Családsegítő és Gondozási Központ saját konyhai ellátás keretében fogja megvalósítani.
Döntöttek arról is, hogy megbízzák a Szákom Kft. ügyvezetőjét, hogy az optimálisabb hulladékkezelés érdekében dolgozza ki a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés bevezetéséhez szükséges feltételeket, és az erről készült dokumentációt terjessze be a következő ülésre.
Elfogadták Százhalombatta Város Környezetvédelmi Programját (2021-2026), amely részletesen taglalja a település jelenlegi helyzetét, és jövőbeli természetvédelmi céljait.
A Képviselő-testület döntése alapján folytatódik a csónakázótó vízmennyiségének pótlása. Emellett hosszú távú megoldásként egy, a tó vízigényét kiszolgálni képes kút tervezését írták elő.
A parkolási problémák enyhítése érdekében a grémium döntött arról, hogy megkezdi a szükséges szakmai előkészületeket  160 új parkolóhely létesítéséhez.
Részletes beszámoló a Hírtükör oldalán.

Forrás: battanet/Hírtükör

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email