22_03_29_erdmost_nincskep

Házhoz menő szelektív gyűjtés lehet Battán is

Harmincnégy napirendi pontot tárgyalt május 26-án Százhalombatta képviselőtestülete.
Százhalombatta képviselőtestülete május 26-án tartotta soron következő ülését a Szekeres József Konferencia Központban, Bóna Zoltán országgyűlési képviselő jelenlétében.
Bóna Zoltán országgyűlési képviselő köszönetet mondott a százhalombattai szavazóknak, amiért nagy számban járultak az urnákhoz, és külön megköszönte annak a 4500 városi állampolgárnak a bizalmat, akik rá adták le voksukat. Reményét fejezte ki, hogy folytatódik az a mindkét fél számára előnyös és hatékony együttműködés, ami az elmúlt 8 évet is jellemezte. 
Vezér Mihály polgármester válaszában tovább erősítette az országgyűlési képviselővel történő együttműködés jelentőségét, majd felhívta a figyelmet arra, hogy Százhalombatta érdeke a mindenkori regnáló politikai szereplőkkel kialakított, egymás kölcsönös tiszteletén alapuló együttműködés, ami a múltban is több projekt megvalósulását tette lehetővé.
Mánya Zsolt képviselő a háborús vészhelyzet kihirdetése apropóján arra szeretett volna választ kapni, hogy mire számíthat a lakosság. Bóna Zoltán válaszában arról beszélt, hogy  igen nehéz időszakot él meg az ország a szomszédban zajló háborús helyzet miatt, reménynek adott hangot, hogy a lakosságot ez nem fogja érinteni, a probléma kezelése megmarad kormányzati szinten.
A képviselőtestület megszavazta a gyermek háziorvosok és fogorvosok informatikai eszközállományának fejlesztését, és a megfelelő üzemeltetéséhez elengedhetetlen informatikai háttér kialakítását.
A testület döntésének értelmében július 1-től a közétkeztetést a Városi Családsegítő és Gondozási Központ saját konyhai ellátás keretében fogja megvalósítani.
Döntöttek arról is, hogy megbízzák a Szákom Kft. ügyvezetőjét, hogy az optimálisabb hulladékkezelés érdekében dolgozza ki a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés bevezetéséhez szükséges feltételeket, és az erről készült dokumentációt terjessze be a következő ülésre.
Elfogadták Százhalombatta Város Környezetvédelmi Programját (2021-2026), amely részletesen taglalja a település jelenlegi helyzetét, és jövőbeli természetvédelmi céljait.
A Képviselő-testület döntése alapján folytatódik a csónakázótó vízmennyiségének pótlása. Emellett hosszú távú megoldásként egy, a tó vízigényét kiszolgálni képes kút tervezését írták elő.
A parkolási problémák enyhítése érdekében a grémium döntött arról, hogy megkezdi a szükséges szakmai előkészületeket  160 új parkolóhely létesítéséhez.
Részletes beszámoló a Hírtükör oldalán.

Forrás: battanet/Hírtükör

További cikkeink

Gallyaznak Érden az ELMÜ egyik hálózatának nyomvonalán, a Murányi, a Gellért, a Riminyáki, Ürmös, Kutyavári utcák környékén. Mutatjuk az érintett utcákat.

Augusztus 20-án örökbefogadó napot tart a Sirius, színes programokkal. Az utóbbi egy évben jelentősen visszaesett az érdeklődés a mentett kutyák iránt.

Elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a keddre várható zivatarok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat, többek közt Pest megyére is.

További cikkeink

Simon János Gergely, az érdi ipartestület elnöke volt a vendége a Bundáskenyér csütörtöki műsorának. A jelenlegi helyzetet a katás vállalkozók krízisként élik meg, és

Ötvenhárom, térköves parkolóhely kialakítását fejezték be a napokban a Batthyány iskola, a birkózócsarnok és a Fácán óvoda környékén, zöldfelületet alakítottak ki, új, széles járdát

Negyedik felkészülési mérkőzésén második sikerét aratta az Érd női kézilabdacsapata. Kopecz Barbaráék ezúttal a

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email