mfm_220527

Kulturális, tudományos és diplomáciai előadás a múzeumban

Gubányi Károly Ausztrália című kötetének új, kétnyelvű kiadását mutatták be május 26-án a Magyar Földrajzi Múzeumban.

Gubányi Károly Ausztrália című kötetét Dr. Domaniczky Endre, volt ausztráliai magyar konzul, a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet vezető kutatója fordította kétnyelvűre és adott hozzá további kutatási eredményeket a szerzőről és a könyvben feldolgozott adatokról.

Az új kiadást négy volt és egy leendő ausztráliai magyar nagykövet, Dr. Fábián Emília, a külügyminisztérium osztályvezetője és jeles kutatók társaságában mutatták be a Magyar Földrajzi Múzeumban.

Az eseményen beszédet mondott Tetlák Örs, Érd alpolgármestere is. Közösségi oldalán azt írta: „Az előadókat hallgatva volt okunk büszkének lenni, hiszen Érd is számos ponton kapcsolódik a déli kontinens magyar kutatásához és diplomáciai eseményeihez. Domonkos Béla melbourne-i Puskás szobra, Ausztrália magyar kutatóinak a Földrajzi Múzeumban őrzött hagyatéka és kutatási eredményei, vagy éppen az ilyen jeles események mind városunk megbecsült értékei”

– fogalmazott Tetlák Örs közösségi oldalán.

Az előadáson Dr. Kubassek János, a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója Dr. Domaniczky Endrét, a kötetet Dr. Gercsák Gábor, az ELTE Informatikai Karának nyugalmazott egyetemi docense ismertettem, míg a korábbi ausztrália magyar nagykövet, Fodor Lajos a diplomata szemével beszélt a könyv jelentőségéről.

További cikkeink

Ritka dolog, hogy a város polgármesterétől veheti át egy édesapa a lánya születési anyakönyvi kivonatát - igaz, az sem túl gyakori, hogy a pici egy

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email