mfm_220527

Kulturális, tudományos és diplomáciai előadás a múzeumban

mfm_220527

Kulturális, tudományos és diplomáciai előadás a múzeumban

Gubányi Károly Ausztrália című kötetének új, kétnyelvű kiadását mutatták be május 26-án a Magyar Földrajzi Múzeumban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Gubányi Károly Ausztrália című kötetét Dr. Domaniczky Endre, volt ausztráliai magyar konzul, a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet vezető kutatója fordította kétnyelvűre és adott hozzá további kutatási eredményeket a szerzőről és a könyvben feldolgozott adatokról.

Az új kiadást négy volt és egy leendő ausztráliai magyar nagykövet, Dr. Fábián Emília, a külügyminisztérium osztályvezetője és jeles kutatók társaságában mutatták be a Magyar Földrajzi Múzeumban.

Az eseményen beszédet mondott Tetlák Örs, Érd alpolgármestere is. Közösségi oldalán azt írta: „Az előadókat hallgatva volt okunk büszkének lenni, hiszen Érd is számos ponton kapcsolódik a déli kontinens magyar kutatásához és diplomáciai eseményeihez. Domonkos Béla melbourne-i Puskás szobra, Ausztrália magyar kutatóinak a Földrajzi Múzeumban őrzött hagyatéka és kutatási eredményei, vagy éppen az ilyen jeles események mind városunk megbecsült értékei”

– fogalmazott Tetlák Örs közösségi oldalán.

Az előadáson Dr. Kubassek János, a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója Dr. Domaniczky Endrét, a kötetet Dr. Gercsák Gábor, az ELTE Informatikai Karának nyugalmazott egyetemi docense ismertettem, míg a korábbi ausztrália magyar nagykövet, Fodor Lajos a diplomata szemével beszélt a könyv jelentőségéről.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email