Megszépült a Gárdonyi udvara

Harminc tanár, hatvan szülő és tíz-tizenöt középiskolás diák összefogásával szépült meg a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium udvara.

Közel százan gyűltek össze május 21-én, szombaton a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnáziumba, ahol harminc pedagógus, hatvan szülő és tucatnyi diák munkájának köszönhetően szépülhetett meg az intézmény udvara.

Mint Pintérné Bernyó Piroska intézményvezető az Érd Tv-nek elmondta, a programot azért is szervezték meg, mert idén elnyerték az ökoiskola címet az Emberi Erőforrások Minisztériumától, ezért szerették volna megszépíteni az iskolát. Megjegyezte azt is, a koronavírus-járvány miatt az elmúlt években a szülők és a pedagógusok nem tudtak találkozni egymással, márpedig a Gárdonyiban szoros a kapcsolat a tanárok és a szülők között és egy ilyen eseményre már volt igényük.

„Ökoiskola révén azt gondolom, az a minimum, hogy az iskola környékét még szebbé és barátságosabbá tegyük, mert többek között ennek segítségével fogjuk a gyermekeket is arra nevelni, hogyan kell vigyázni a környezetükre, hogyan lehet a fenntarthatóságot ezen a területen is szervezni”

– fogalmazott Pintérné Bernyó Piroska, megjegyezve, hétfőtől már osztályonként a diákok felelnek egy-egy területért, a szülők és a pedagógusok a szombati eseményen csak az első, nagy lépést tették meg, de május 23-tól már a diákoknak kell gondozniuk a növényeket.

Kitért arra is, nagyon büszke az iskola szülői és pedagógiai közösségére, mert a tantestület fele megjelent az egész napos udvarszépítésen, míg a szülői közösség ezúttal is bizonyította, hogy tudja támogatni az iskolát, hiszen sok, akár évelő virágot is ők hoztak, míg a Gárdonyi alapítványa olyan magaságyásokat vásárolt, melyekbe fűszernövényeket és egynyári virágokat ültetnek.

Pintérné Bernyó Piroska ismertette azt is, hogy nem csak virágokat ültetnek és terepet rendeznek, hiszen biztonságosabbá, szebbé teszik a játszóudvart, ahonnan elviszik a zöldhulladékot, illetve az iskola alapítványa vett egy kerítést az óvoda és az iskola közé, amely egy komposztáló beruházását készíti elő.

Az intézményvezető elmondta, már kevés a területük és miután terjeszkedni nem tudnak, már csak szépítgetni tudják a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnáziumot, de a következő tervük, hogy a sportpálya köré pihenőpadokat telepítenek.

Beszámolt arról is, hogy januárban kérte a tantestületet, írják le, milyennek képzelnek egy ökoiskolát, melyre volt olyan tanár, aki hatoldalas anyagot adott be és számos kiváló javaslat érkezett, melyek közül többet hamarosan szeretnének megvalósítani.

fotó: Domonkos Bálint

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink

Útjavítás, fűnyírás közműépítés – ezeket a munkákat végzik szerdán az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény munkatársai.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email