Megszépült a Gárdonyi udvara

Harminc tanár, hatvan szülő és tíz-tizenöt középiskolás diák összefogásával szépült meg a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium udvara.

Közel százan gyűltek össze május 21-én, szombaton a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnáziumba, ahol harminc pedagógus, hatvan szülő és tucatnyi diák munkájának köszönhetően szépülhetett meg az intézmény udvara.

Mint Pintérné Bernyó Piroska intézményvezető az Érd Tv-nek elmondta, a programot azért is szervezték meg, mert idén elnyerték az ökoiskola címet az Emberi Erőforrások Minisztériumától, ezért szerették volna megszépíteni az iskolát. Megjegyezte azt is, a koronavírus-járvány miatt az elmúlt években a szülők és a pedagógusok nem tudtak találkozni egymással, márpedig a Gárdonyiban szoros a kapcsolat a tanárok és a szülők között és egy ilyen eseményre már volt igényük.

„Ökoiskola révén azt gondolom, az a minimum, hogy az iskola környékét még szebbé és barátságosabbá tegyük, mert többek között ennek segítségével fogjuk a gyermekeket is arra nevelni, hogyan kell vigyázni a környezetükre, hogyan lehet a fenntarthatóságot ezen a területen is szervezni”

– fogalmazott Pintérné Bernyó Piroska, megjegyezve, hétfőtől már osztályonként a diákok felelnek egy-egy területért, a szülők és a pedagógusok a szombati eseményen csak az első, nagy lépést tették meg, de május 23-tól már a diákoknak kell gondozniuk a növényeket.

Kitért arra is, nagyon büszke az iskola szülői és pedagógiai közösségére, mert a tantestület fele megjelent az egész napos udvarszépítésen, míg a szülői közösség ezúttal is bizonyította, hogy tudja támogatni az iskolát, hiszen sok, akár évelő virágot is ők hoztak, míg a Gárdonyi alapítványa olyan magaságyásokat vásárolt, melyekbe fűszernövényeket és egynyári virágokat ültetnek.

Pintérné Bernyó Piroska ismertette azt is, hogy nem csak virágokat ültetnek és terepet rendeznek, hiszen biztonságosabbá, szebbé teszik a játszóudvart, ahonnan elviszik a zöldhulladékot, illetve az iskola alapítványa vett egy kerítést az óvoda és az iskola közé, amely egy komposztáló beruházását készíti elő.

Az intézményvezető elmondta, már kevés a területük és miután terjeszkedni nem tudnak, már csak szépítgetni tudják a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnáziumot, de a következő tervük, hogy a sportpálya köré pihenőpadokat telepítenek.

Beszámolt arról is, hogy januárban kérte a tantestületet, írják le, milyennek képzelnek egy ökoiskolát, melyre volt olyan tanár, aki hatoldalas anyagot adott be és számos kiváló javaslat érkezett, melyek közül többet hamarosan szeretnének megvalósítani.

fotó: Domonkos Bálint

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email