20220519_162032

„Annál finomabb, mint a friss, saját magunk által leszedett gyümölcs vagy zöldség kevés van”

20220519_162032

„Annál finomabb, mint a friss, saját magunk által leszedett gyümölcs vagy zöldség kevés van”

Közel kétezer darab paradicsom- és paprikapalántát kapott és vásárolt Érd önkormányzata helyi őstermelőktől és az Elvira majortól, melyeket a lakosságnak osztott szét a város főterén.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Tetlák Örs alpolgármester az akció kapcsán az Érdmost.hu-nak elmondta, a palántaosztásra bárki jöhetett és két-két paradicsom-, illetve paprikapalántát kérhetett, de lehetett variálni is velük. Kitért rá, ezúttal válogathattak is a lakosok, hiszen erős-, édes-, töltenivaló- vagy éppen pirospaprika is volt a kínálatban, de többféle koktélparadicsom, befőzni való paradicsom és fürtös paradicsom közül is választhattak.

„Azt szeretnénk, ha minél több érdi kertben lenne haszonnövény a dísznövények mellett és hogy minél többen maguknak termelnék a gyümölcsöt és a zöldséget, szóval ennek egyrészt van egy edukáció, de legyünk őszinték, annál finomabb, mint a friss, saját magunk által leszedett gyümölcs vagy zöldség kevés van”

– fogalmazott az akció kapcsán Tetlák Örs.

A paradicsom- és paprikapalánta-osztáson ezúttal számos palánta megmaradt, melyekből az érdi bölcsődék, óvodák és a helyi intézmények is kapnak.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email