20220519_162032

„Annál finomabb, mint a friss, saját magunk által leszedett gyümölcs vagy zöldség kevés van”

Közel kétezer darab paradicsom- és paprikapalántát kapott és vásárolt Érd önkormányzata helyi őstermelőktől és az Elvira majortól, melyeket a lakosságnak osztott szét a város főterén.

Mint Tetlák Örs alpolgármester az akció kapcsán az Érdmost.hu-nak elmondta, a palántaosztásra bárki jöhetett és két-két paradicsom-, illetve paprikapalántát kérhetett, de lehetett variálni is velük. Kitért rá, ezúttal válogathattak is a lakosok, hiszen erős-, édes-, töltenivaló- vagy éppen pirospaprika is volt a kínálatban, de többféle koktélparadicsom, befőzni való paradicsom és fürtös paradicsom közül is választhattak.

„Azt szeretnénk, ha minél több érdi kertben lenne haszonnövény a dísznövények mellett és hogy minél többen maguknak termelnék a gyümölcsöt és a zöldséget, szóval ennek egyrészt van egy edukáció, de legyünk őszinték, annál finomabb, mint a friss, saját magunk által leszedett gyümölcs vagy zöldség kevés van”

– fogalmazott az akció kapcsán Tetlák Örs.

A paradicsom- és paprikapalánta-osztáson ezúttal számos palánta megmaradt, melyekből az érdi bölcsődék, óvodák és a helyi intézmények is kapnak.

További cikkeink

Ritka dolog, hogy a város polgármesterétől veheti át egy édesapa a lánya születési anyakönyvi kivonatát - igaz, az sem túl gyakori, hogy a pici egy

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email