kezilabda_191127

Felfüggesztették az érdi kézilabdacsapat egyik edzőjét

Közel negyven szülő fordult a sóskúti Andreetti Károly Általános és Művészeti Iskola pusztazámori tagintézményének igazgatójához azzal, hogy az intézmény kézilabdaedzője kíméletlen módszereket alkalmaz. Érdeklődésünkre az Érdi Sport Kft. azt közölte, vizsgálja a sajtócikkekben foglalt állítások valóságtartalmát, de a vizsgálat idejére az edzőt felfüggesztették.

Az edzőt az iskolával szerződéses viszonyban álló Érdi Sport Kft. delegálta az iskolába, ezért az ügyben kerestük az Érdi Sport Kft.-t, amely az alábbi reakciót juttatta el az ÉrdMédiacentrum, az index.hu és az RTL Klub megkeresésére:

„A sportszervezetünkkel jogviszonyban álló kézilabda edzővel kapcsolatosan megjelent sajtócikkekben foglalt állítások valóságtartalmának kivizsgálása folyamatban van. A vizsgálat időtartamára az érintett kézilabda edző tevékenysége alól felfüggesztésre került. A vizsgálat eredményéről tájékoztatást fogunk adni”

– írta közleményében Fenyőházi-Nagy Andrea, az Érdi Sport Kft. ügyvezetője.

Az index.hu és az RTL Klub is beszámolt róla, hogy közel negyven szülő fordult panasszal egy pusztazámori iskola igazgatójához azért, mert az intézményben kézilabdafoglalkozásokat tartó edző kíméletlen módszereket alkalmaz.

Az Érdi Tankerületi Központ az index.hu-val azt közölte, miután a szülők panaszt tettek, az intézményvezető vizsgálatot indított és felfüggesztette a kézilabdaedzéseket.

Az egyik édesapa elmondása szerint a sóskúti Andreetti Károly Általános és Művészeti Iskola pusztazámori tagintézményében a „gyermekek nincsenek biztonságban”. A diákok egybehangzóan állítják, hogy a játékosként több mint kétszázszoros válogatott edző az alábbi módszereket alkalmazta edzéseken:

  • Ha valaki rágja a körmét, 20 százalékos ecetbe mártja a kezét, majd azt kéri a gyerektől, hogy nyalja le az ujjait. Az egyik diák a hisztaminérzékenysége miatt rosszul lett.
  • A körömrágás ellen van egy másik módszere is: taslit adat a többi gyerekkel annak, aki rágja a körmét.
  • Egy másodikos kislánynak saját kézzel vágta le a haját, pusztán azért, mert a gyereknél nem volt hajgumi.
  • Rendszeresen lefektet egy-egy gyereket a földre, a többiek feladata, hogy ugráljanak rajta, az egyik alkalommal egy harmadikos kisfiú majdnem megfulladt. Az edző szerint az életveszélyes kicsi a rakásra azért van szükség, „hogy szokják az edzést”.
  • Ha egy gyerek sír, a többiektől azt kéri, hogy ne vigasztalják, a sírás ugyanis a gyengeség jele.
  • A gyerekek testsúlyára is éles megjegyzéseket tesz, az egyik tanulóval közölte, hogy kövér, és három hónapja van lefogyni.
  • Miután több negyedikes fiú összekapott, 250 guggolással büntette a többieket. Az eset után több gyerek járni is alig bírt.

„Természetesen az ilyen módszereket nem támogatom”

– jelentette ki az indexnek Kuzselné Schóber Ágnes, az Andreetti Károly Általános és Művészeti Iskola intézményvezetője. Azt kérte a laptól, hogy az ügy további részleteit illetően a fenntartót keresse. Az Érdi Tankerületi Központ vezetője a portál megkeresésére megerősítette, hogy az igazgató valóban panaszleveleket kapott a szülőktől május 12-én, illetve május 13-án, ezt követően pedig vizsgálatot indított, a kézilabda-foglalkozásokat pedig mindkét feladatellátási helyen felfüggesztették.

További cikkeink

További cikkeink

Három személyautó ütközött össze az M0-ás autóút 48-as kilométerénél, az M3-as felé vezető oldalon,
Pieronymus Kosch grafikusművész alkotásaiból nyílik kiállítás június 24-én, 18 órakor az Érdi Galériában.

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email