Felnott_OB_csapat

Birkózás: Végh Richárd magyar bajnok!

Felnott_OB_csapat

Birkózás: Végh Richárd magyar bajnok!

Élete első felnőtt magyar bajnoki címét szerezte a 97 kilogrammos szabadfogásúak között az Érdi Spartacus birkózója, Végh Richárd.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hétvégén négy versenyen is szőnyegre léptek az Érdi Spartacus SC birkózói.

Szombaton a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémián rendezték a felnőtt női, kötött- és szabadfogású felnőtt birkózó országos bajnokságot. Az ob-n az Érdi Spartacus három sportolója lépett szőnyegre, de Dénes Mercédesz az 53 kilóban szerzett kilenc magyar bajnoki címe után ezúttal az 55 kilósoknál mérette meg magát, de nem sikerült megszereznie tizedik aranyérmét, miután egy rossz mozdulat miatt térdsérülést szenvedett és nem tudta folytatni a versenyt, így bronzérmesként zárt.

Végh Richárd az U23-as korosztályban elért Európa-bajnoki bronzérem után továbbmentette remek formáját az országos bajnokságra is, ahol Wittmann Kristófot, Bagó Tibort és Orsós Lászlót is legyőzte, így első felnőtt magyar bajnoki címét nyerte a szabadfogású 97 kilogrammosok között.

Testvére, a kötöttfogásúak 130 kilogrammos súlycsoportjában érdekelt Végh Artúr bár abonyi és kispesti riválisait megelőzte, de a pesterzsébeti Bazsó Adolffal és a dunakeszi Lám Bálinttal már nem bírt, s a dobogó legalsó fokára állhatott.

A felnőtt ob-val párhuzamosan az érdiek az U15-ös korosztály válogatóversenyén is érdekeltek voltak Nagykanizsán, ahol a kötöttfogásúaknál 49 kilóban Szenicza Nimród az elődöntőben sérült meg, így lett végül második, de ugyanebben a súlycsoportban Narancsik Levente ötödik lett, ahogy a 68 kilós Bokros Márk is.

A szabadfogásúaknál Narancsik Bence 48 kilogrammban, Marcinkovics-Kovács Keve 68 kilogrammban menetelt bronzéremig, míg Jakab Dániel 75 kilóban ezüstérmet szerzett. A válogatón ezüstérmet szerző Szenicza Nimród és Jakab Dániel lehetőséget szerzett arra, hogy a későbbiekben bekerüljenek a korosztályos válogatottba is.

Vasárnap még a kadet válogatottat képviselve Kaszás Lilla második helyen zárt a horvát nyílt versenyen, amely jó előjel a jövő heti korosztályos magyar bajnokság előtt.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email