22_03_29_erdmost_nincskep

Leszakad az ég, Pest megyére is kiadták a figyelmeztetést

22_03_29_erdmost_nincskep

Leszakad az ég, Pest megyére is kiadták a figyelmeztetést

A meteorológia szolgálat szerdán hét megyében zivatar, további négy megyében eső és három megyében felhőszakadás miatt adott ki figyelmeztetést.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Előrejelzésük szerint kora délutántól legnagyobb számban és eséllyel az Alföldön várható zivatarok (helyenként akár heves zivatarok) kialakulása, de a Dél-Dunántúl keleti részein sem kizárt egy-egy cella előfordulása.

Az Észak-Alföldön még szerda éjjel is aktív lehet a légkör, majd lecsengenek a zivatarok.

SZERDÁN A ZIVATAROKAT VIHAROS KIFUTÓSZÉL (60-90 KILOMÉTER PER ÓRA), FELHŐSZAKADÁS (ÁLTALÁBAN AKÁR 20-25 MILLIMÉTER, DE HELYENKÉNT 30-40 MILLIMÉTER IS LEHET) ÉS JÉGESŐ IS KÍSÉRHETI.

Míg szerda éjfélig Komárom-Esztergom, Pest, Nógrád és Heves megyékben 24 óra alatt jelentős, 20 millimétert meghaladó csapadékmennyiség is összegyűlhet.

időjárás1

Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése szerint az erősen változékony időben kettősfronti tünetek léphetnek fel, így fejfájás, rossz közérzet, valamint alvászavarok is jelentkezhetnek. A szív- és keringési rendszer betegségeivel küzdők vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet tapasztalhatnak, nehézlégzés is jelentkezhet.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email