22_03_29_erdmost_nincskep

Tollas: két érem az U15-ös ob-ról

Amíg Ágai Zénó az U15-ösök országos bajnokságán fiú párosban arany- és vegyespárosban bronzérmes lett, az Érdi VSE többi utánpótláskorú tollaslabdázója Dunaújvárosban, az Újváros Kupán szerzett három érmet.

Ágai Zénó a Pécsen rendezett U15-ös országos bajnokságon mindhárom lehetséges versenyszámban elindult. Bár egyéniben ígéretesen kezdett, hiszen a D-csoportban mindhárom ellenfelét könnyedén győzte le, de az egyenes kieséses szakasz első fordulójában kikapott a későbbi bronzérmes Erdős Zsombortól.

Ágai Zénó azonban a párosokra is nagy hangsúlyt fektetett, hiszen vegyespárosban a Tisza Tollas SE-s Pápai Lucával a B-csoportban megnyerte mindkét mérkőzését, de az egyenes kieséses szakaszban már nem bírtak Palkovics Péter és Dorozsmai Hédi kettősével, és a 2:1-es vereséggel a dobogó legalsó fokára állhattak fel.

Ágai fő száma azonban így is a fiú párosok küzdelme volt, hiszen ezt Pető Balázzsal első kiemeltként várták. Ezt végül igazolták is, hiszen előbb Pallós Pétert és Sifter Mihályt, aztán Giricz Leventét és Tószögi Györgyöt búcsúztatták. A fináléban pedig két viszonylag szoros szett után győzték le 21:14, 21:17-re Erdős Zsombor és Fánczy Áron párosát, így aranyérmet nyertek.

Az Érdi VSE-ből négyen a Dunaújvárosban rendezett Újváros Kupa műanyaglabdás utánpótlásversenyen is ütőt ragadtak. A nagy számú nevezés miatt az U13-asoknál csak a csoportelsők jutottak tovább, így hiába remekelt Dancs Olivér és Szenecsár Milán is, mindketten búcsúztak a csoportmásodik hellyel.

Az U15-ösöknél viszont Kovács Marcellnek és Zsarnai Milánnak „nem volt ellenfele”, hiszen a két érdi minden mérkőzését megnyerte és egymás ellen vívta a döntőt, melyet végül szoros három szettben Kovács nyert meg, így ő arany-, Zsarnai ezüstérmes lett.

Az egyéni mellett kettejük párosa a fiúk párosversenyén is indult, melyet magabiztos játékkal nyertek meg, így három érmet szereztek az Újváros Kupán.

További cikkeink

További cikkeink

Sífutás, úszás, labdarúgás és röplabda. Ezek a témák várják Önöket az Érd FM 101.3 hétvégi sportműsorában, a Playoff-ban.

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email