22_03_29_erdmost_nincskep

Tollas: két érem az U15-ös ob-ról

22_03_29_erdmost_nincskep

Tollas: két érem az U15-ös ob-ról

Amíg Ágai Zénó az U15-ösök országos bajnokságán fiú párosban arany- és vegyespárosban bronzérmes lett, az Érdi VSE többi utánpótláskorú tollaslabdázója Dunaújvárosban, az Újváros Kupán szerzett három érmet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ágai Zénó a Pécsen rendezett U15-ös országos bajnokságon mindhárom lehetséges versenyszámban elindult. Bár egyéniben ígéretesen kezdett, hiszen a D-csoportban mindhárom ellenfelét könnyedén győzte le, de az egyenes kieséses szakasz első fordulójában kikapott a későbbi bronzérmes Erdős Zsombortól.

Ágai Zénó azonban a párosokra is nagy hangsúlyt fektetett, hiszen vegyespárosban a Tisza Tollas SE-s Pápai Lucával a B-csoportban megnyerte mindkét mérkőzését, de az egyenes kieséses szakaszban már nem bírtak Palkovics Péter és Dorozsmai Hédi kettősével, és a 2:1-es vereséggel a dobogó legalsó fokára állhattak fel.

Ágai fő száma azonban így is a fiú párosok küzdelme volt, hiszen ezt Pető Balázzsal első kiemeltként várták. Ezt végül igazolták is, hiszen előbb Pallós Pétert és Sifter Mihályt, aztán Giricz Leventét és Tószögi Györgyöt búcsúztatták. A fináléban pedig két viszonylag szoros szett után győzték le 21:14, 21:17-re Erdős Zsombor és Fánczy Áron párosát, így aranyérmet nyertek.

Az Érdi VSE-ből négyen a Dunaújvárosban rendezett Újváros Kupa műanyaglabdás utánpótlásversenyen is ütőt ragadtak. A nagy számú nevezés miatt az U13-asoknál csak a csoportelsők jutottak tovább, így hiába remekelt Dancs Olivér és Szenecsár Milán is, mindketten búcsúztak a csoportmásodik hellyel.

Az U15-ösöknél viszont Kovács Marcellnek és Zsarnai Milánnak „nem volt ellenfele”, hiszen a két érdi minden mérkőzését megnyerte és egymás ellen vívta a döntőt, melyet végül szoros három szettben Kovács nyert meg, így ő arany-, Zsarnai ezüstérmes lett.

Az egyéni mellett kettejük párosa a fiúk párosversenyén is indult, melyet magabiztos játékkal nyertek meg, így három érmet szereztek az Újváros Kupán.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email