22_03_29_erdmost_nincskep

Megújul a törökbálinti piac

22_03_29_erdmost_nincskep

Megújul a törökbálinti piac

Múlt héten átadták a munkaterületet a nyertes kivitelezőnek, amely néhány héten belül elkezdi a törökbálinti piac megújítását, amely Elek Sándor polgármester közlése szerint várhatóan október-november környékén fejeződhet be.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint a törökbálinti városvezető az Érd FM 101.3 érdeklődésére elmondta, a tervek szerint a piac hétköznaponként parkolóként fog üzemelni és duplaannyi hely lesz, mint eddig, de a szokásostől eltérően szombat helyett péntekenként várják a vásárlókat a törökbálinti piacon. Ezzel kapcsolatban Elek Sándor részletezte, évtizedekkel ezelőtt, amikor megnyitott a törökbálinti piac, a környék termelői és árusai nem értek rá hétvégén, ezért választották a pénteket a piac napjának, amely azóta hagyománnyá vált.

Törökbálint polgármestere megjegyezte, elképzelhető, hogy az eddigi 9 órai nyitás helyett hamarabb fog nyitni a piac, hogy a vásárlók is hamarabb mehessenek, ugyanakkor hozzátette, próbálkoztak korábban azzal is, hogy tovább tartson nyitva a piac, de erre nem volt lakossági igény, mert kora délutánonként már nagyon kevesen vásároltak.

Elek Sándor a törökbálinti piac kapcsán kiemelte, a beruházásnak köszönhetően a parkolóhelyek száma megduplázódik, de a piacon közvilágítás, irodahelyiség és vízvételezési lehetőség is lesz.

Elmondta, a piacot a tervek szerint a Polgármesteri Hivatal háta mögötti beépítetlen területen valósítanál meg, ahol eddig is üzemelt, de Elek Sándor tájékoztatása szerint arra is vannak ötletek, ha át kell tenni más helyszínre a beruházást. Ilyen esetben például a Munkácsy Mihály Művelődési Ház mögötti kézilabdapálya kiváló opció, hiszen a piac korábban már működött a területen.

A törökbálinti polgármester ismeretei szerint a beruházás várhatóan 2022. októberében, novemberében készülhet el.

Elek Sándor az Érd FM-nek beszélt továbbá a településen zajló beruházásokról is, mint például az Árpád út felújítása, melynek előkészületei féltávnál tartanak és hamarosan terítik az aszfaltot. A bölcsődének bár az előzetes tervek szerint június elejére kellett volna elkészülnie, a kivitelező néhány két halasztást kért, mert nehéz beszerezni az alapanyagokat, ennek ellenére a városvezető reményét fejezte ki, hogy még június végén át tudják adni az új létesítményt.

Kitért a Hosszúrét patak mellékágának tóvá bővítésével teljesen megújuló, a Géza fejedelem és az Árpád utca közötti területre is, mellyel kapcsolatban ismertette, a földmunkákkal várhatóan három hónap mulva lesznek készen, amely után a kertészeti munkálatokat kell elvégezni, a közvilágítást és a belső sétaútvonalakat kell kialakítani.

Az Érd FM 101.3 interjúja Elek Sándorral, Törökbálint polgármesterével

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email