220424_andrashida-erd_22

Foci: simán verte a biztos kiesőt az Érdi VSE

220424_andrashida-erd_22

Foci: simán verte a biztos kiesőt az Érdi VSE

Könnyed 4–1-es győzelmet aratott az NB III Nyugati csoportjából már biztosan kieső TARR Andráshida SC vendégeként az Érdi VSE, miután kiegyenlített első félidő végén szerzett vezetést, melyet a fordulás után tovább növelt és végül három góllal nyert a 32. fordulóban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ezúttal a cserekapus Kondor Tamásra betegség, Hunya Krisztiánra pedig sárgalapos eltiltás miatt nem számíthatott Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője az Andráshida vendégeként.

A már biztos kieső zalaiak kifejezetten bátran kezdték a mérkőzést, hiszen Szabó Martin rögtön két lövéssel vétette észre magát, de az érdiek is aktívak voltak és az első percekben Gera Dávid és Bartos Norbert révén veszélyeztettek.

A kifejezetten kiegyenlített első félidőben bár mindkét csapatnak meg voltak a lehetőségei, az érdiek tudták megszerezni a vezetést, amikor a játékrész hosszabbításában egy kiugratásnál Németh Gábor Vincét buktatták a hazaiak a tizenhatoson belül, majd a megítélt büntetőt Koós Gábor védhetetlenül lőtte a kapu jobb oldalába (0–1).

Az érdiek a fordulás után szó szerint ott folytatták, ahol abbahagyták, amikor Szabó Richárd jobboldali beadását a röviden érkező Bartos Norbert juttatta a kapuba (0–2).

Ezután sem álltak le az érdiek, akik saját kapujához szegezték az egyre inkább hitehagyott váló hazaiakat. Ezt kihasználva a 73. percben tovább növelték előnyüket a Pest megyeiek, amikor Bartos jobboldali beadását a csereként beálló Kürti Zsolt passzolta az üresen tátongó kapuba (0–3). Sőt, újabb bő tíz perccel és számos érdi helyzettel később Bartos másodszor is betalált, amikor egy kisszöglet után Kürti passzát váltotta gólra (0–4).

Ezután ugyan egy előreívelt labdát Szinay Bendegúz révén bár kihasznált az Andráshida, ez csak szépítésre volt elég és az Érdi VSE végül magabiztos, 4–1-es idegenbeli győzelmet aratott.

“Az alapvető célunkat elértük, megszereztük a három pontot. Helyenként – főleg a második félidőben – voltak jó momentumaink. Az első félidő kissé kapkodós volt, nem voltunk elég türelmesek, de jókor jött az első két gól, az első félidő végén és a második elején. Utána tudtuk azt játszani amit tudunk, de a legfontosabb, hogy három ponttal távozunk”

– fogalmazott Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

“Az első félidőben jól játszott a csapatom, magához képest és egyébként is. Ezt a mérkőzést az első félidő hosszabbításában és a második első perceiben veszítettük el. Annál sokkal jobb csapat volt az ellenfelünk, hogy kétgólos hátrányból fel tudjunk állni. Óriási hitet kellett merítenünk, de egy egyéni hiba után megkaptuk a harmadik gólt, aztán a negyediket pedig egy figyelmetlenség miatt kaptuk. Az első félidőben jól tartottuk magunkat, de sokat is kivett belőlünk. Ezeket a fiatalság számlájára írhatjuk. Utána is megpróbáltunk becsülettel küzdeni és úgy érzem, az első félidő alapján a szépítő gólt is megérdemeltük, de ilyen egyéni hibákkal az NB III-ban nem lehet meccset nyerni”

– értékelt Dobos Sándor, a TARR Andráshida SC vezetőedzője.

Az Érdi VSE legközelebb május 1-jén, lép pályára, amikor 17 órától a Kaposvári Rákóczi FC-vel vív rangadót az Ercsi úti Sporttelepen.

NB III, Nyugati csoport, 32. forduló
TARR Andráshida SC–Érdi VSE 1–4 (0–1)
Zalaegerszeg, 100 néző. V.: Dombi O. (Urbán R., Turi M.)
ASC: Kiss B. – Pataky, Dömötörfy, Fábián K., Karóczkai – Németh R. (Ábrahám, 23. perc), Czotter (Novák M., 57. p.) – Szabó M. (Temlén, 57. p.), Szinay, Nagy-Palócz (Wettstein, 88. p.) – Bakó (Szabó B., 57. p.)
Vezetőedző: Dobos Sándor
Érdi VSE: Kertész F. – Gubacsi (Fügedi, 80. p.), Csiszár, Gajda (Révész, a szünetben), Németh G. V.  (Petrezselyem, 61. p.) – Gera D. (Kürti, 61. p.), Pallagi, Koós – Szabó R. (Kollega, 73. p.), Bartos, Kertész B.
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gól: Szinay (87. perc), ill. Koós (45+2. perc – 11-esből), Bartos (48., 85. p.), Kürti (73. p.)

kiemelt kép: Domonkos Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email