22_03_29_erdmost_nincskep

A Föld napján debütál az érdi klímasátor

22_03_29_erdmost_nincskep

A Föld napján debütál az érdi klímasátor

Izgalmas napok elé néz Érd, ugyanis még ebben a hónapban kiderül, hogy városunk bekerül-e azok közé, akik 2030-ra klímasemlegessé válhatnak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint arról korábban beszámoltunk, közzétették azoknak a városoknak a listáját, amelyek sikeresen pályáztak és hozzájárultak a nyilvánossághoz az unió “100 klímasemleges és okos város 2030-ra” missziójában. Érd egyike a hét magyar városnak (illetve kerületnek).

A klímasemleges gazdaság megvalósítása a stratégia szerint a következő hét stratégiai területen igényel együttes fellépést: energiahatékonyság; megújuló energiaforrások használata; tiszta, biztonságos és összekapcsolt mobilitás; versenyképes ipar és körforgásos gazdaság; infrastruktúra és összeköttetések; biogazdaság és természetes szénelnyelők; szén-dioxid-leválasztás és -tárolás a fennmaradó kibocsátások kezelése érdekében. Amennyiben Érd bekerül, úgy nagyon komoly uniós anyagi forrásokat kapna a város, vagyis egyértelműen komoly fejlődési pályán indulhatna el a település.

Az Érd Fm 101.3 vendége volt S. Bitskey Kata főépítészi munkatárs, akivel arról is beszélgettünk, hogy Érd klímavédelmi stratégiájának a része, hogy bevonják és érzékenyítsék a lakosságot már egészen a legkisebbektől.

„Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a köznevelésben 2022. április 25. és 29. között hirdeti meg a Fenntarthatósági Témahetet, amelynek célja, a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése iskolai keretek között, ezért mi is ott leszük valamennyi iskolában, hogy a gyerekeknek megmutassuk a jógyakorlatokat, hogyan óvhatjuk meg közösen a bolygónkat!”

Megtudtuk azt is, hogy a klímasátrat a Magyar Fölrajzi Múzeum kertjében fogják felállítani a Föld napja alkalmából rendezett program részeként. „Ez egy dedikált hely, ahol át tudjuk adni azokat az információkat, amelyek a klímavédelemmel kapcsolatosak, vagy, amik a klímavészhelyzetről szólnak. Dedikáltan foglalkoztatófüzeteket, tájékoztató anyagokat, játékokat viszünk majd.” – nyilatkozta rádiónknak S. Bitskey Kata főépítészi munkatárs.

Hallgassa meg az interjút!

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email