220410_erdivsepapa_7

Foci: először nyert Érden a Pápa

220410_erdivsepapa_7

Foci: először nyert Érden a Pápa

Kiélezett, de viszonylag kevés helyzetet hozó mérkőzésen a vendég Pápai Perutz FC sáfárkodott jobban lehetőségeivel és idegenben 3–0-ra győzte le az Érdi VSE-t az NB III Nyugati csoportjának 29. fordulójában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Vezetőedzője, az elmúlt fordulóban kiállított és három mérkőzéses eltiltást kapó Weitner Ádám nélkül lépett pályára az Érdi VSE vendégeként a tabella ötödik helyén álló Pápai Perutz FC, miközben a hazaiaknál betegség miatt hiányzott Kertész Bence és sérülés miatt Kollega Krisztián, de Gajda Márkó és Koós Gábor is visszatérhetett sérüléséből, melynek köszönhetően előbbi a kezdőbe is bekerült, utóbbi pedig Gubacsi Zoltánnal egyetemben sérülése után még nincs százszázalékos állapotban, de már a kispadon helyet foglalhatott.

A mérkőzés első perceiben valamelyest a vendégek voltak élénkebbek, hiszen Hajnal Gergely rögtön kétszer is helyzetbe került, de előbb hibázott, aztán Kertész Ferenc védte a lövését. Nem sokkal később pedig egy baloldali beadás után leadott kísérletet kellett kitornáznia az érdi kapusnak a bal alsó sarokból.

Ezután kissé alábbhagyott a pápai lendület, miközben a félidő derekán az érdi támadó, Szabó Richárd került nagy helyzetbe, de leszedték a lábáról a játékrészert és nem jutott lövésig. Erre viszont a szünet előtt góllal feleltek a vendégek, amikor Szilágyi Adrián baloldali beadása után középen Oláh László tartotta meg jól a labdát, majd lövése a blokkról megpattanva tévesztette meg Kertész Ferencet, aki nem tudott hárítani, miközben a játékszer a kapuba gurult (0–1). Alig három perccel később pedig Bence Szilárd tekerése után is nagyot kellett hárítania az érdi kapusnak.

A második félidőben az érdieknél Koós Gábor váltotta Németh Gábor Vincét a szünetben, amely után valamelyest támadóbbá váltak a hazaiak, de a játék továbbra is a mezőnyben zajlott. Aztán az 58. percben megduplázta előnyét a vendég csapat, amikor Csiszár Zoltán próbált eljátszani egy lest, de a pápaiak támadója jól lépett ki, végül Oláh László szépen tekert el Kertész Ferenc mellett az érdi kapuba (0–2).

Ezt követően az érdieknek három nagy helyzetük is volt a szépítéshez, de ezeket nem tudták gólra váltani, miközben a Pápa egy kapufáig is eljutott.

Aztán a hosszabbításban harmadszor is betaláltak a vendégek, amikor egy jobboldali beadásba szerencsétlenül ért bele Gajda Márkó, akiről az érdi kapuban kötött ki a labda, így 3–0-ra győzött a Pápai Perutz FC, amely először viszi el a három pontot Érdről.

„Sok minden hiányzott most a játékunkból, de nagyon nehéz hetünk is volt, mert megint sok a sérültünk. Nem akarom erre fogni, mert más csapatoknál is vannak sérültek, betegek, hiányzók. Amit Sopronban nyújtottunk, annak most a nyomában sem voltunk. Egy harcos ellenféllel játszottunk, amelynek három veszélyes támadója mögött még ott van Hanzl is, de nekik nem szabad területet hagyni. Ezért is lett volna fontos, hogy legalább az első félidőt kihúzzuk gól nélkül és aztán a másodikban hátrébb tudtunk volna jönni, de az meg életveszély volt, amikor egy null után kinyíltunk és előjöttek azok a hibák, hogy belső és szélső védőink is alig edzettek, Koós Gábor egy súlyos sérülés után tért vissza. Ezek összessége és több apró incidensből adódott ez a mérkőzés, amikor nem érdemeltünk pontot”

– fogalmazott Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

„Amit gyakoroltunk, azt visszakaptuk a pályán is, egyedül a helyzetkihasználás volt az, ami kissé akadozott. Végig a mi akaratunk érvényesült, úgyhogy megérdemelten nyertünk”

– értékelt a Weitner Ádámot helyettesítő kapusedző, a megbízott edzőként ténykedő Pánczél Roland.

Az Érdi VSE-re a héten két mérkőzés is vár, hiszen előbb április 13-án, szerdán 18 órától a Tatabányai SC vendégeként lép pályára, majd 17-én, vasárnap 17 órától a Balatonfüredi FC-t fogadja az Ercsi úti Sporttelepen az NB III Nyugati csoportjának 31. körében.

NB III, Nyugati csoport, 29. forduló
Érdi VSE–Pápai Perutz FC 0–3 (0–1)
Érd, 250 néző. V.: Dombi O. (Holpár, Tóth Cs. J.)
Érdi VSE: Kertész F. – Gajda, Csiszár, Pallagi, Petrezselyem – Kürti (Fügedi, 60. p.), Hunya (Somogyi D., 85. p.), Gera D. – Szabó R., Bartos (Révész, 60. p.), Németh G. V. (Koós, a szünetben)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Pápai Perutz FC: Dénes Zs. – Nagy T., Zsirai, Németh B. (Iványi, 72. p.), Szalai Cs. – Katona Cs. (Jurik, 80. p.), Bence Sz. – Hajnal (Márton A., 72. p.), Hanzl (Kalász, 80. p.), Szilágyi A. – Oláh L. (Mogyorósi, 72. p.)
Megbízott edző: Pánczél Roland
Gól: Oláh L (38., 58. perc), Gajda (90+2. perc – öngól)

kiemelt kép: Balogh István

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email