drog4_6

Drograzzia volt Törökbálinton

drog4_6

Drograzzia volt Törökbálinton

A megyei felderítők két fogyasztón és két kereskedőn ütöttek rajta. Utóbbiak drogtesztje is pozitív lett, közös kisgyermekük ideiglenesen a nagymamához került.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A törökbálinti razzia előkészületi munkálatai hónapok óta zajlottak. A kábítószer-kereskedéssel gyanúsítható, 39 éves férfi törökbálinti tartózkodási helyére 2022. április 5-én kora délután egy autó gurult be. Majd egy másik, aztán még egy és még egy. Az elsőként behajtó kocsi drogfogyasztással gyanúsítható sofőrjét és utasként vele tartó vendéglátóját pillanatok alatt rohanták le a rendőrök. Néhány perccel később a kábítószer-kereskedéssel gyanúsítható férfi 32 éves élettársát az udvaron fogták el, majd egy közeli parkolóból egy újabb fogyasztó is az előállító helyiségbe került.

A járműveket, az érintettek otthonát átvizsgálták, a kutatás a felderítők gyanúja pedig beigazolódott.

A 39 éves férfi és 32 éves élettársának törökbálinti otthonában végzett kutatás előtt gondoskodni kellett gyermekük elhelyezéséről. Az egy éves kislányt a nagyszülők vették gondjaikba. A házban többször jelzett a kábítószerkereső kutya és a rendőrök rábukkantak egy marihuána termesztéshez használható helyiségre is. A konyhai mélyhűtő sem kizárólag fagyasztott zöldségeket és rántott sajtot rejtett, hanem amfetamingyanús, krémes anyagot is. A technikusok mindent – tasakba csomagolt kokaingyanús port, zöld növényi törmeléket, hasisgyanús tömböket, kék tablettákat, digitális mérlegeket – bezacskóztak.

A gyanú szerint a 39 éves férfi 3000 forintért adta grammonként a marihuánát, a kokainért nem kért pénzt, azt alkalmanként ajándékba adta a most elfogott pozitív drogtesztet produkáló fogyasztóknak, akik ellen kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A kábítószer-kereskedelem bűntettével meggyanúsított 39 éves férfi és a szabadlábon védekező 32 éves élettársa nem tett vallomást. Mindkettőjüktől mintát vettek, drogtesztjük pozitív lett.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya kezdeményezte a 39 éves férfi letartóztatását, a bíróság pedig azóta elrendelte azt.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email